G4Media.ro

Miercuri, 1 iulie, guvernul va decide dacă adoptă noi măsuri de relaxare

Miercuri, 1 iulie, guvernul va decide dacă adoptă noi măsuri de relaxare

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că miercuri va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri de relaxare, astfel încât să se asigure respectarea regulilor.

„Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plaje, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri. (…) Mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

El s-a declarat îngrijorat de imaginile apărute în spaţiul public în care oamenii nu mai respectă distanţarea la terase.

„Este foarte important să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. Evoluţia în ultimele zile este o evoluţie care ne face să fim foarte precauţi în măsuri ulterioare de relaxare”, a afirmat Orban.

Foto: InquamPhotos / Virgil Simionescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dat fiind nivelul de iresponsabilitate din Romanica, eu as mai baga nists restrictii. Asta e stocul, nu ai ce sa faci.

  2. Poporul nu merita nicio relaxare, care pentru majoritatea dintre romani inseamna „virusul nu exista, este o conspiratie, hai la un gratar cu bere si muzica cat de multi se poate”, si uite asa spitalele nu mai fac fata. Romanul intelege numai cu bataie sau constrangere.
    Mama prostilor este mereu insarcinata, dar cu pandemia a iesit la iveala ca este gravida cu prosti multipli.

  3. Ce țărani manelizați în poza, eu prefer Voma Veche, acolo găsești droguri bune și muzică indie, noui, hipsterii-progresiști, ne place acolo, ACOLO se adună pătura inteligentă a populației

  4. Vrem restricții si stare de urgență! Si amenzi pentru nepăsători. Singurele măsuri care ne salvează sănătatea! Dacă nu fiți pregătiți pentru ce e mai rău.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.