G4Media.ro

Miercurea Ciuc se înfrăţește cu oraşul turc Suleymanpaşa

Foto: Site oficial Suleymanpasa / Turcia

Miercurea Ciuc se înfrăţește cu oraşul turc Suleymanpaşa

Municipiul Miercurea-Ciuc va semna un acord de înfrăţire cu oraşul Suleymanpaşa din Turcia, au anunţat, luni, autorităţile locale, citat de Agerpres. Suleymanpaşa este centrul provinciei Tekirdag din Turcia şi este oraşul în care a murit principele Transilvaniei Rakoczi Ferenc al II-lea, precum şi oamenii care l-au urmat în exilul lui după eşuarea revoltei antihabsburgice.

Anunţul a fost făcut în contextul vizitei pe care o delegaţie turcă, condusă de primarul Huseyin Uzunlar o efectuează în aceste zile în judeţul Harghita.

„Oaspeţii răspund cu această ocazie vizitei efectuate toamna trecută de către o delegaţie formată din reprezentanţi ai Primăriei Miercurea-Ciuc, deputatul Hajdu Gabor şi primari din regiunea Ciuc. Primarul Huseyin Uzunlar a fost însoţit de principalii promotori ai relaţiilor maghiaro-turce din Tekirdag: Erdogan Erken, consulul onorific al Ungariei în Tekirdag, Fahrettin Ozzade şi Zafer Yunculer, directorii executivi ai Societăţii de Prietenie Maghiară din Tekirdag, precum şi Fatih Erge, reprezentantul Consiliului Naţional Secuiesc din Turcia. Oaspeţii turci au fost primiţi astăzi dimineaţă în sala de festivităţi a primăriei de către primarul şi viceprimarii oraşului nostru, deputatul Hajdu Gabor, consilierul judeţean Becze Istvan, respectiv consulul Gyombolai Peter Vince, reprezentantul Consulatului General al Ungariei la Miercurea-Ciuc”, se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat că între maghiari şi secui şi Tekirdag există legături strânse de trei sute de ani şi a anunţat că relaţia de înfrăţire va fi oficializată în următoarele luni.

„Tekirdag este unul dintre cele mai importante centre comerciale şi universitare din vestul Turciei. Reprezintă o oportunitate de legătură incredibil de importantă pentru Miercurea-Ciuc şi regiunea noastră”, a declarat deputatul Hajdu Gabor, citat în comunicat.

Membrii delegaţiei, care au ajuns sâmbătă în Miercurea-Ciuc, au vizitat, printre altele, biserica franciscană, şaua dintre munţii Şumuleului Mic si Mare, Castelul „Miko”, precum şi Parcul Mini Transilvania, şi au urmărit un meci de hochei găzduit de pe patinoarul „Vakar Lajos”. În cursul zilei de luni, membrii delegaţiei se vor întâlni cu primarii din regiunea Ciuc, vor asista la un spectacol de dans popular şi vor vizita Pasul Nyerges.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...