G4Media.ro

Mexic: Aflux de tineri americani pe plajele din Cancun, în pofida avertismentelor…

sursa foto: captura video

Mexic: Aflux de tineri americani pe plajele din Cancun, în pofida avertismentelor Washingtonului

Odată cu începerea vacanţei de primăvară, studenţii americani au început să se adune în Caraibele mexicane, ignorând avertismentele Washingtonului cu privire la riscul de violenţă din partea cartelurilor din Mexic, pentru a se relaxa pe plaje sau a petrece, relatează Agerpres conform AFP.

Departamentul de Stat al SUA a ridicat nivelul de alertă de călătorie, considerând că doar două din cele 32 de state mexicane sunt „sigure” pentru cetăţenii americani.

„Părinţii mei au fost foarte îngrijoraţi de ideea de a veni aici, dar le-am spus: este în regulă, pentru că sunt cu prietenul meu, dacă stăm împreună tot timpul, cred că este în regulă”, a explicat pentru AFP Sophia Taylor, în vârstă de 21 de ani, din Indiana.

Plajele din Cancun (est), cea mai populară staţiune în rândul turiştilor străini, au fost luate cu asalt de „springbreakers”, americani care profită de vacanţa de primăvară.

Printre ei, numeroşi tineri dornici să se bronzeze sau să înoate în marea de un albastru turcoaz, în pofida prezenţei algelor în acest weekend.

Statul Quintana Roo, unde se află Cancun şi staţiuni balneare extrem de frecventate precum Tulum şi Riviera Maya, se află pe lista statelor mexicane cu risc, întocmită de Washington, şi face obiectul unei monitorizări speciale.

Alerta a fost lansată după ce patru americani au fost răpiţi pe 3 martie în oraşul de graniţă Matamoros (nord-est). Doi dintre ei au murit, iar un altul a fost grav rănit.

Guvernul din Quintana Roo se aşteaptă ca aproximativ 30.000 de americani să sosească în timpul vacanţei de primăvară şi să cheltuiască în medie între 100 şi 150 de dolari pe zi.

Avertismentele Washingtonului se referă, de asemenea, la lipsa de siguranţă, în special după lăsarea întunericului, şi la riscurile asociate consumului de droguri sau de alcool contrafăcut. „Cetăţeni americani s-au îmbolnăvit grav sau au murit în Mexic după ce au consumat droguri sintetice sau medicamente cu prescripţie contrafăcute”, a precizat Departamentul de Stat, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Batman, Batman!