G4Media.ro

UPDATE Metroul din Drumul Taberei, la final / Ministrul Bode: Suntem pregătiți…

UPDATE Metroul din Drumul Taberei, la final / Ministrul Bode: Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători M5 în cursul zilei de mâine, 15 septembrie

UPDATE 2: Pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou Drumul Taberei va fi dată în funcțiune marți, 15 septembrie, începând cu ora 12.

UPDATE 1: Metrorex a publicat programul de circulație al trenurilor pe magistrala de metrou Drumul Taberei-Eroilor.

Magistrala de metrou M5, care va lega cartierul bucureștean Drumul Taberei de zona Eroilor, va fi inaugurată marți, 15 septembrie, a anunțat astăzi ministrul transporturilor, Lucian Bode, la începutul ședinței de guvern.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât pe data de 15 septembrie magistrala să fie data în exploatare cu călători în condiții de siguranță și comfort”, a declarat Lucian Bode.

Pe noua magistrală vor circula trenuri Bombardier, aflate deja în flota Metrorex.

Sursa foto: Cristina Sbîrn

După darea în circulație a noi linii de metrou vor rămâne de executat lucrări la suprafață, precum cele pentru realizarea accesului subteran pe sub strada Brașov, unde este nevoie de suspendarea timp de câteva zile în octombrie a circulației pe linia de tramvai 41.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Drumul Taberei-Eroilor:

  • Lungime: 6,87 km
  • Stații: 10 ((Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).
  • Depou: 1
  • Lucrările au fost licitate în 2008. Contractele pentru construcția liniei de metrou au fost semnate în 2011, iar lucrările au început la scurt timp după.
  • Termen initial pentru punerea în funcțiune: 2015-2016
  • Valoarea lucrărilor: circa  3,4 miliarde de lei.

Sursa foto: Cristina Sbîrn

M5 este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după 1989 și este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură finalizate în ultimii ani.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. dupa atatia ani, meritam si noi niste trenuri noi cu AC (SE AUDE METROREX???? CU AER CONDITIONAT) ca vara e jale. dar banuiesc ca sa zicem mersi DACA va merge.

  2. Cand se vor face noi linii de metrou,dar nu cu intarzierile ca la M5?