G4Media.ro

VIDEO Metroul din Drumul Taberei a fost inaugurat după 9 ani de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

VIDEO Metroul din Drumul Taberei a fost inaugurat după 9 ani de lucrări. Iohannis: Cea mai mare realizare a Metrorex după Revoluție, magistrala risca să devină o legendă a amânărilor

Metrorex a inaugurat marți Magistrala 5 a metroului bucureștean, o linie cu 10 stații care leagă stația Eroilor 2 de Râul Doamnei. Prezent la inaugurare, președintele Klaus Iohannis a spus că ”e cea mai mare realizare a Metrorex după Revoluție” și a lăudat guvernul Orban pentru finalizarea ei, spunând că ”nu a fost ușor, linia risca să devină un fel de legendă a amânărilor, dar a venit un guvern hotărât și se inaugurează”.

Premierul Ludovic Orban a amintit că în 2008, pe când era ministru al Transporturilor, a negociat o finanțare pentru această magistrală cu Banca Central Europeană și fost aprobați parametrii tehnico-economici ai obiectivului de investiții.

”Punerea in functiune a magistralei M5 reprezinta cea mai importanta realizare a Metrorex in cei 41 de ani de activitate”, a spus și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Datele principale ale Magistralei 5 de metrou:

 • Lucrările au durat 9 ani, deși termenul inițial era de 3 ani
 • Lungime: 6,87 km
 • Stații: 10 (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).
 • Depou: 1
 • Lucrările au fost licitate în 2008. Contractele pentru construcția liniei de metrou au fost semnate în 2011, iar lucrările au început la scurt timp după.
 • Termen initial pentru punerea în funcțiune: 2015-2016
 • Valoarea lucrărilor: circa  3,4 miliarde de lei.

M5 este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după 1989 și este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură finalizate în ultimii ani.

Foto: Președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban la inaugurarea Metroului din Drumul Taberei (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. O acțiune pur electorală susținută de ambasadorii … strategici, totul pe bani publici, obținuți inclusiv de la psd-iști și usr-iști. Oamenii ăștia din „fruntea trebii” nu mai au nici un pic de bun simț, nici o limită, nici o rușine !

 2. E OK, insa data viitoare ar trebui sa nu mai sapam tunelele cu lingurita, dureaza prea mult.

 3. După 9 ani ….era și timpul. Da bine la alegeri.

 4. Musculite de kkt

 5. Ce mândru mă simt!

 6. „Deputatul USR, Catalin Drula, despre noua magistrala de metrou: Anapoda si poticnit a mers. Si inca nu e gata telenovela”

  Se putea?
  Da-i bice, drula! 🙂

 7. URA!URA! noroc cu pandemia ca s-au amanat alegerile …alftel nu aveau ce inaugura …
  Stie oare d-l ministru DOBE-i-a cam trecut nasucul de la accident-ca Transfagarasanul s-a construit in 4 ani????? daca era el ministru pe cate zeci de ani preconiza constructia celui mai frumos drum montan din Romania?