G4Media.ro

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care semnalează că în apropiere este o staţie de metrou, transmite Rador.

Toate cele 63 de staţii de metrou din Bucureşti vor avea panouri tactile pentru nevăzători, acest sistem de semnalizare şi orientare fiind un proiect pentru ca transportul cu metroul să fie mai accesibil pentru călătorii cu deficienţe de vedere. La intrările în staţii şi pe peroane, pe jos, se montează panouri din inox cu ghidaj şi semnalistică specifică Braille.

„Au început deja lucrări în 14 staţii. Astăzi s-a predat amplasamentul pentru încă patru staţii de metrou. În etapa imediat următoare se va realiza o staţie-pilot la staţia Piaţa Iancului, care este în apropierea Asociaţiei de nevăzători, care va fi dotată în premieră şi cu acele panouri interactive. În momentul în care se ajunge în zona staţiei de metrou, pe o rază în jur de circa 50 până la 80 de metri, persoana respectivă va primi un semnal pe telefon”, a explicat Gabriel Mocanu, director de infrastructură şi sisteme la Metrorex.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar lucrările se fac la sfârşitul programului de circulaţie şi durează până în iulie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Nu mai bine montau panouri cu usi care sa se deschida sincronizat cu usile metroului cand opreste in statie?

  • Și avocații PSD-ului cum se mai sinucid?

  • Nu se face ce crezi tu ca e mai bine. Se face ce crede cel cu banul ca e mai bine. Pro.gresistii sunt la putere in Europa, ei cred ca asta e mai bine, aloca bani, platesc, platitii fac treaba si tu te intrebi degeaba ce e mai bine sau mai rau ca nu conteaza.
   Iar fara bani nu se face. Asa am ajuns sa stam cu locurile goale in parcare, neocupate pe anumite locuri special amenajate, iar daca indraznesc unii sa-si tina masinile acolo intra probabil in ilegalitate. Nu avem cine stie ce nevoie, dar facem pentru bani ca asae directiva. Sper ca e clar. Or fi in alte tari nu spun nevoie, la noi nu vad sa fie, se face ca sa fie, nu ca e mai bine.

  • Nu faci economie cu 2 conductori de tren pe ramele vechi si cu 1 pe ramele noi.
   Ramele noi pot merge autonom. Problema este la personalul care freaca duda la metrou.
   I-am intalnit la o scara rulanta, erau 5 cu mapa in mana si 1 inspecta o scara.
   Asa se lucreaza la metrou.

  • Pai ai mai multe echipamente de inspectat atunci, mai multe mape, creeaza locuri de munca pentru frecat duda. La panourile tactile ce sa inspectezi, daca le poti pipai?

 2. Adevarul este ca e plin de orbi la metrou!
  Noaptea mintii…suntem tara cu cele mai putine autostrazi si cel mai mare numar de morti in accidente rutiere si noi facem fabrici de impachetat iluzii….popor de hoti!

 3. Sunt tatal unui copil nevazator. Acest proiect este unul extrem de folositor pentru toti nevazatorii care au dreptul sa circule civilizat alaturi de semenii lor in mijloacele de transport public.