G4Media.ro

Meteorologi: După zile cu temperaturi de vară în noiembrie, săptămâna viitoare va…

Sursa foto: Pixabay

Meteorologi: După zile cu temperaturi de vară în noiembrie, săptămâna viitoare va fi extrem de frig

Meteorologii avertizează că vremea se schimbă radical în următoarele zile. După ce joi și vineri s-au înregistrat temperaturi de vară, iar mai multe stații meteo au înregistrat recorduri pentru această perioadă, începând de sâmbătă vremea se răcește, iar în unele zone ale țării va fi extrem de frig, cu minime de minus 7, minus 8 grade.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în țara noastră”, a anunțat, vineri, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Zile de vară în noiembrie

În schimb, vineri, în jumătatea sud-estică a țării, au fost valori de temperatură specifice zilelor de vară: au fost 28 de grade la Călărași, 27 de grade la Pătârlagele, Fetești și Adamclisi, 26 la Giurgiu și Cernavodă, 25 la București-Filaret, Alexandria, Oltenița, Slobozia, Grivița, Câmpina și Târgoviște, a spus Elena Mateescu.

De altfel, vineri dimineață, la 37 de stații meteorologice s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 5 noiembrie de când se fac măsurători în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie. Trei stații au înregistrat chiar recorduri lunare – la Dedulești, Drăgășani și Predeal.

Și joi, 4 noiembrie, la 31 de stații temperaturile maxime au fost cele mai ridicate pentru o zi de 4 noiembrie, dintre care patru stații cu recorduri lunare: Făgăraș, Huedin, Supuru de Jos și Vărădia de Mureș, a detaliat Elena Mateescu.

Citește integral pe Digi24.ro

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce inseamna sa nu ai proprietatea termenilor. Recordul de frig pentru noiembrie este de -30.8 grade, dar -8 grade e „extrem de frig”. De cand normalul a devenit extrem?

    • Pentru ca acela este record, ceva care se întâmplă foarte rar.

    • tu habar n-ai. Recordurile sunt asa for fun, nu le luam in seama, nu la ele ne raportam. Ci la medii. Mediile lunii noiembrie sunt undeva la 12 grade, deci -8 e extrem de frig si anormal de frig pentru inceputul lui noiembrie

  2. Iar tu vorbești pentru a te baga în seama. Eu vorbeam de recorduri, despre extreme, nu despre medii.

    • Vor fi -8 grade in unele locuri( la munte), dar media zilnica va fi alta,iar media lunii poate va fi mai mare decit media multianuala

  3. Climate change.