G4Media.ro

Meta, compania care deține Facebook, se pregătește pentru o nouă rundă de…

Sursa foto: Pixabay / Artapixel

Meta, compania care deține Facebook, se pregătește pentru o nouă rundă de concedieri / Anul trecut, compania a renunțat la 11.000 de angajați, adică 13% din forța sa de muncă

Meta Platforms, compania mamă a Facebook,Instagram și WhatsApp, plănuiește o nouă rundă de reduceri de personal, în cadrul unui efort de reorganizare și reducere a numărului de angajați, care ar putea afecta mii de lucrători, a relatat miercuri Washington Post.

Anul trecut, compania de social media a renunțat la 13% din forța sa de muncă – peste 11.000 de angajați – în timp ce se confrunta cu creșterea costurilor și cu o piață publicitară slabă.

Meta a refuzat o solicitare de comentarii din partea Reuters, dar purtătorul de cuvânt Andy Stone a citat într-o serie de tweet-uri mai multe declarații anterioare ale lui Zuckerberg care sugerau că mai multe reduceri de personal urmează.

Zuckerberg a declarat investitorilor la începutul acestei luni că disponibilizările de anul trecut au fost „începutul concentrării noastre asupra eficienței și nu sfârșitul”. El a spus că va lucra la „aplatizarea structurii noastre organice și la eliminarea unor straturi de conducere intermediară”.

Concedierile de anul trecut au fost primele din istoria de 18 ani a Meta. Alte companii de tehnologie au redus mii de locuri de muncă, inclusiv Alphabet Inc , compania mamă a Google, Microsoft și Snap .

Meta a făcut angajări agresive în timpul pandemiei COVID pentru a face față unei creșteri a utilizării social media de către consumatorii blocați acasă. Dar afacerile au avut de suferit în 2022, deoarece agenții de publicitate au renunțat la cheltuieli în fața creșterii rapide a ratelor dobânzilor.

Meta, care valora cândva mai mult de 1.000 de miliarde de dolari, este acum evaluată la 446 de miliarde de dolari. Acțiunile Meta au scăzut miercuri cu aproximativ 0,5%.

Compania a declarat că va reduce, de asemenea, spațiul de birouri, va diminua cheltuielile discreționare și va extinde înghețarea angajărilor pentru a ține în frâu cheltuielile.

Peste 100.000 de concedieri au fost anunțate în ianuarie la companiile americane, în frunte cu cele din domeniul tehnologiei, potrivit unui raport al firmei de recrutare Challenger, Gray & Christmas Inc.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...