G4Media.ro

Meta a eliminat o rețea de conturi de Facebook și Instagram operate…

Meta a eliminat o rețea de conturi de Facebook și Instagram operate de o fermă de troli din Sankt Petersburg, care încerca să creeze o percepție de susținere pentru invazia rusă în Ucraina

Compania Meta (ex-Facebook) a eliminat o rețea de conturi de Instagram operate de o fermă de troli din Sankt Petersburg, potrivit celui mai nou raport al său privind amenințările globale, informează Kyiv Independent, citată de The Guardian.

Conturile, care urmăreau să creeze o percepție de susținere online pentru invazia Rusiei în Ucraina, postau comentarii pro-rusești pe conținuturi partajate de persoane influente din social media și mass-media.

Ferma fizică de troli își desfășura activitatea într-o clădire de birouri din Sankt Petersburg, care, cu 10 zile înainte, publicase anunțuri de angajare pentru „spammeri, comentatori, analiști de conținut, designeri și programatori” axați pe platformele de socializare, YouTube, Telegram și TikTok.

Conturile vizau politicieni, jurnaliști, actori, celebrități și branduri comerciale din întreaga lume care își exprimau sprijinul pentru Ucraina.

Au fost eliminate 45 de conturi de Facebook și 1.037 de conturi de Instagram, iar raportul a constatat că au fost cheltuiți aproximativ 1.400 de dolari în ruble pentru a plăti reclame pe Facebook și Instagram.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Ce sub-oameni acesti trollansky! Algoritmi cu chip uman, decaderea absoluta! Muritori de foame dispusi sa-si vanda ultima ramasita de constiinta pentru o ciosvarta afumata. Bravo META! La oase cu trolli rusi si chinezi. Nu au Dumnezeu, nu au minte, human menura!

 2. Ferma de troli acționează și aici, pe g4media.
  Dar nu se ia nicio măsură.
  Numărul de vizualizări este mai important.

 3. A blocat comentariile pe o retea sociala pe care nu o folosesc decat SUA si coloniile.

  A interzis aurul rusesc, care se desoebeste de cel turcesc foarte usor, pe baze spirituale, imateriale, precum deosebim barbatul-barbat de barbat-captiv-in-trup-de-femeie, sau mortul-de-covid de mortul-cu-covid.

  Iar in cursul exercitiilor Rapid Falcon din noiembrie 2021, a lupta reala in aprarea Romaniei: a adus doua Himars de la Ramstein la Mangalia, a tras cu ele cateva minute in Marea Neagra si s-a retras cu ele la Ramstein in fuga. Totul in doar 48 de ore!

  Cum sa nu te simti aparat cand stii ca Fortele Binelui vor fugi din Romania in mai putin de 48 de ore?

  • La pușcărie cu voi dihaniilor, rus infect

  • Aurolacule,tu când pleci în Rusia,la ma ta rusie?

 4. Unde este atunci dreptul la libera exprimare? Mult mai rău ca în comunism.

  • Cam dificil de explicat, cand nu faceti diferenta intre o opinie personala a unui individ/a real/a si o „ferma de troli”.

  • Man, nu asta e problema. Fermele de troli se identifica pe baza unui IP care poate veni din acelasi loc, chiar si mascat, ca Meta nu foloseste redresor de Lada pe post de server.
   Fermele de troli se gasesc de ambele parti, toate sunt sanctionate la fel. Doar ca si Occidentul are propaganda sa si nu da bine sa isi arate si el problemele. Asta e razboiul, csf

  • Susținătorii lui phutin, ca și cei ai lui Hitler, n-au voie la liberă exprimare.
   Exprimă-te în presa ruZnacă, troll orcist.

  • Susținătorii lui phutin, ca și cei ai lui Hitler, n-au voie la liberă exprimare.
   Exprimă-te în presa ruZnacă, troll orcist…

 5. Tot ce e blocată e mintea unora care pun botul la propaganda anti orice…

 6. Mare om nea Zucker. Câtă grija.

 7. Spoken like a true troll.

  Zici ca v-au adunat sa va dati pe aici de gol.

  Monica nu mai e pe aici sa vanda petrol, tratamente nenaturiste si povesti despre apocalipsa eco?

 8. Pe langa troli mai sunt si „idi.oti utili” operation infection pe youtube

 9. avram iancu ține partea rușilor.
  Troll ruZnac.

 10. Progresistii sunt le ducă, se agata cu disperare

 11. Parcă tot cacameta asta bloca conturi și când se discuta de scăparea covidului din laboratoarele amerloce ! Acum au altă temă? SLAVĂ PĂCII IMBERBILOR !