G4Media.ro

Messina Denaro este în „comă ireversibilă”/ Şeful mafiot nu mai poate fi…

Foto: EPA via Agerpres

Messina Denaro este în „comă ireversibilă”/ Şeful mafiot nu mai poate fi hrănit şi a cerut să nu fie resuscitat

Matteo Messina Denaro, cel mai important lider al mafiei siciliene, capturat în ianuarie, este în comă şi nu mai poate fi alimentat, relatează news.ro citând AFP.

În vârstă de 61 de ani, el suferă de cancer la colon de mai mulţi ani şi decizia de a se trata a fost cea care a dus la arestarea sa, în urma unei vizite la o clinică din capitala siciliană, Palermo.

După arestarea sa, Matteo Messina Denaro, condamnat de şase ori la închisoare pe viaţă, a fost încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din L’Aquila (centrul Italiei), unde şi-a continuat tratamentul, potrivit presei italiene

Starea de sănătate a lui Denaro, care a fost spitalizat la începutul lunii august, s-a deteriorat în ultimele zile şi se află în prezent în „comă ireversibilă”, potrivit presei italiene, care precizează că medicii au încetat să-l mai hrănească şi că acesta a cerut să nu fie resuscitat.

Poreclit Diabolik, după protagonistul criminal al unei celebre benzi desenate italiene, Matteo Messina Denaro a fost liderul incontestabil al Cosa Nostra în provincia Trapani, în vestul Siciliei, deşi puterea sa se extindea până la Palermo.

Era un asasin nemilos, ultimul reprezentant al vechii gărzi a Cosa Nostra. În 1992, a făcut parte dintr-un grup de justiţiari trimişi la Roma de Salvatore Riina (1930-2017), „capo dei capi” (şeful şefilor), pentru a-l asasina pe judecătorul antimafia Giovanni Falcone. Aceştia au fost în cele din urmă rechemaţi de „fiara sălbatică”, care l-a ucis pe judecător într-un atentat cu bombă la 23 mai în apropiere de Palermo.

Această decizie importantă fusese luată cu acordul altor naşi, inclusiv Messina Denaro, care în 2020 va fi condamnat în absenţă la închisoare pe viaţă pentru implicarea sa.

Matteo Messina Denaro a dispărut în vara anului 1993, devenind cea mai căutată persoană din Italia. Anii care au urmat au fost marcaţi de speculaţii intense cu privire la locul în care se afla. În cele din urmă s-a descoperit că acesta locuia în apropierea oraşului său natal Castelvetrano, în vestul Siciliei. Timp de ani de zile, anchetatorii au cercetat zona rurală siciliană în căutarea unor posibile ascunzători, punând sub ascultare membrii familiei şi prietenii, ceea ce a dus în cele din urmă la arestarea sa

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează