G4Media.ro

Mesaj sumbru de Craciun. Premierul Suedei avertizează că țara este subminată de…

Sursa Foto: Facebook/ Ulf Kristersson

Mesaj sumbru de Craciun. Premierul Suedei avertizează că țara este subminată de trei crize: Creșterea abruptă a violenței bandelor/ războiul Rusiei împotriva Ucrainei/ Criza energetică din Europa/ Riscul întreruperii alimentării este real/ Suedia este într-o situație foarte serioasă

Noul prim-ministru suedez, Ulf Kristersson, a prezentat miercuri, în primul său mesaj de Crăciun, o imagine sumbră a situaţiei ţării, cu referire mai ales la ameninţările la adresa siguranţei publice, transmite dpa.

‘Suedia se află într-o situaţie foarte serioasă’, a afirmat Kristersson, un conservator care a devenit prim-ministru la mijlocul lunii octombrie, după ce a primit sprijinul unui partid de extrema dreaptă.

Ulf Kristersson a scos în evidenţă ceea ce a descris ca fiind trei crize care subminează securitatea Suediei: o creştere abruptă a violenţei bandelor, războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi criza energetică din Europa.

Publicitate electorală

Chiar dacă Suedia este adesea văzută din străinătate ca o ţară paşnică, în realitate niciun alt membru al Uniunii Europene nu are nivelul Suediei de violenţă cu armele de foc, a arătat el.

Conform premierului, de la începutul anului şi până la mijlocului lunii decembrie, au fost înregistrate 378 incidente cu arme de foc, în care au murit 60 oameni şi 104 au fost răniţi.

Spre comparaţie, în Danemarca şi Norvegia au fost consemnate doar câte patru decese, iar în Finlanda două.

La Södertälje, lângă Stockholm, în acest an au fost împuşcaţi toţi atâţia oameni ca şi la Londra.

Victimele sunt în special tineri, aproape întotdeauna membri ai unor bande infracţionale şi proveniţi din rândul imigraţiei, a mai afirmat şeful guvernului.

Tot miercuri, executivul de la Stockholm a prevenit populaţia şi companiile să se pregătească pentru posibile întreruperi în furnizarea de electricitate în această iarnă, transmite Reuters.

‘Riscul întreruperii alimentării este real şi suedezii trebuie să se pregătească pentru asta’, a declarat ministrul pentru apărare civilă, Carl-Oskar Bohlin, într-o conferinţă de presă.

‘Suedia nu a mai fost niciodată în această situaţie până acum’, a subliniat el.

Preţurile la energie în ţara scandinavă au explodat în acest an pe fondul temerilor că reducerea exporturilor de gaz din Rusia va duce la penurii, iar guvernul suedez a recomandat populaţiei în această lună să consume mai puţină electricitate.

Planurile de urgenţă trebuie să ia în considerare posibilitatea unor pene de curent scurte, dar şi a unora mai lungi, a spus ministrul.

‘Este mai bine să fii pregătit decât să nu fii. Aceasta nu este o încercare de a fi alarmist’, a adăugat el.

Oficialii le recomandă oamenilor să aibă în casă un aparat de radio cu baterii, lanterne, apă îmbuteliată şi mâncare simplu de pregătit.

Compania suedeză Vattenfall a anunţat pe 2 decembrie că a amânat până pe 23 februarie repornirea reactorului nuclear Ringhals 4, aceasta fiind una din cauzele care afectează alimentarea cu energie a Suediei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Prea plangacosi,toti ne confruntam cu ultimele 2 probleme iar problema ba delor si-au creat-o singuri.Cine naiba i-a invitat si le-a creat un mediu favorabil imigrantilor? Bandele in tarile vestice din UE prind putere iar 80% sunt extracomunitari.

 2. Păi să ia măsuri. Liderii europeni sunt exact cum a spus un soldat ucrainean: niște păsărici!

 3. Sper ca odată și odată politicienii europeni să se trezească din utopia pe care singuri și-au construit-o : să vină toți imigranții, Rusia e o țară prietenă, iar toate sursele clasice de energie trebuie oprite, închise, distruse.
  Sunt curios dacă se mai menține aberația de a nu se mai vinde autoturisme cu motoare cu combustie internă având în vedere că prețul energiei electrice nu mai face viabilă dpdv economic deținerea unui EV, iar apoi infrastructura nu permite creșterea consumului de electricitate pt a alimenta mașinile electrice.

 4. Au intrat prin Ro.

 5. Cum, nimic deslre problemele climatice? O sa ii scuipe doamna thunberg. Iar face o greva școlară în fata parlamentului suedez.

 6. Mai nou trendul e să le infigi morcovul in d.o.s. cetățenilor imediat după ce ai preluat mandatul. Nu le mai spui oamenilor că o să curgă lapte și miere, le spui din prima să stea in frig, să mănânce lăcuste și să tacă din gură.

  Iar aia cu vestita mafie suedeză e ca treaba cu marțienii, toată copiii sunt siguri că Marte e plin de marțieni.

 7. Sa-i multumeasca lui Merkel! Cine dracu i-a invitat si permis salbaticilor sa intre in UE? Oricum UE avea probleme destule dar prostituata din germania le-a mai si asternut posibilitati de integrare+ajutor social demn de invidiat de un muncitor din estul UE(ajutor care e suportat de toti cetatenii din UE)

 8. „We have 50 million Mu s lims in Europe. There are signs that Al lah will grant I slam victory in Europe—without s words, without gu ns, without conquest—will turn it into a Mu slim continent within a few decades.” -Ga ddafi

  Asa ca baieti din swedistan, ce ati sadit de asta aveti parte, aici polonia, ungaria ^co au dreptate cu privire la imigrantii adepti ai „religiei pacii”

 9. Iarasi te-a pus nevastata sa faci curat si esti suparat?

 10. Cea mai feminista tara din Europa e una dintre CELE MAI FERICITE din lume.
  Uită-te la tarile conduse de cei mai toxici masculi din lume, praf si pulbere pe toate planurile.