G4Media.ro

Mesaj rasist extrem la adresa rromilor, scris într-o staţie de autobuz de…

Foto: Mesaj rasist / captură FB

Mesaj rasist extrem la adresa rromilor, scris într-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca din București. Reprezentant al comunității: O asemenea violenţă de limbaj am mai întâlnit doar în Rwanda, înainte de genocide

Un mesaj rasist cu conținut extrem de dur la adresa comunității rrome a fost scris pe un panou dintr-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, transmite News.ro. Mesajul a fost şters de membrii Asociaţiei Aresel. ”Astfel de mesaje rănesc”, a transmis reprezentantul asociaţei.

”Unii cred că s-a strigat «fascism» prea devreme şi că aici la noi astea nu-s probleme reale, că n-are legătură cu anii 30, că nu e aşa de grav. Nu pot decât să vă arăt imaginea de mai jos, fotografiată într-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, de la care mi s-a făcut rău.
O asemenea violenţă de limbaj am mai întâlnit doar în Rwanda, înainte de genocide”, a scris pe Facebook cea care a postat imaginea.

Mesajul a fost distribuit şi de ciprian Necula, representant Aresel, care a adăugat: ”Şi asta în contextul în care unii care şi-au făcut cariera pe “romi” propaga glumele rasiste ale tinerilor frumoşi! Sau, alţii care folosesc comunităţile să mai câştige câteva puncte electorale în raport cu conspiraţioniştii… Aş vrea să putem spune rasiştilor că pot fi ceea ce sunt, căci noi suntem de neatins de viciile lor”.

”Astfel de mesaje rănesc, astfel de mesaje ne învrăjbesc, ne fac să fim unii împotriva altora, sunteem cu toţii români”, a transmis reprezentantul Asociaţiei, în timp ce a şters cuvintele jignitoare.

Acesta a anunţat că va fi sesizată Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...