G4Media.ro

Merriam-Webster, dicţionarul de referinţă american, va modifica definiţia rasismului

Merriam-Webster, dicţionarul de referinţă american, va modifica definiţia rasismului

Dicţionarul de referinţă american Merriam-Webster îşi va modifica definiţia cuvântului rasism la sugestia unei tinere femei de culoare care a dorit o mai bună reflectare a influenţei sale asupra populaţiilor vizate, relatează miercuri agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Recent absolventă a Universităţii Drake (Iowa), Kennedy Mitchum a contactat venerabila instituţie, care îşi publică dicţionarele începând din 1847, pentru a propune o actualizare.

”Le-am spus că ar trebui să includă faptul că un grup de oameni face obiectul unei opresiuni sistematice. Nu este doar: nu-mi place de cineva”, a explicat ea pentru canalul local KMOV (afiliat CBS).

La solicitarea AFP, directorul editorial al Merriam-Webster, Peter Sokolowski, a confirmat că definiţia va fi modificată după interacţiunea cu Kennedy Mitchum.

El a amintit că a doua dintre cele trei definiţii ale cuvântului rasism a preluat deja acest concept ”şi îl vom face şi mai clar în următoarea noastră versiune”.

În versiunea actuală a celei de-a doua definiţii, rasismul este o ”doctrină sau program politic bazat pe rasism şi care vizează aplicarea principiilor sale” sau ”un sistem politic sau social bazat pe rasism”.

”Este genul de actualizare continuă care permite dicţionarului să rămână la zi”, a explicat Peter Sokolowski, ”bazat pe criterii riguroase şi cercetări pentru a putea descrie limba aşa cum este ea utilizată efectiv”.

Unul dintre responsabilii editoriali ai dicţionarului i-a explicat tinerei că definiţiile altor cuvinte ”asociate rasismului sau cu o conotaţie rasială” urmează să fie actualizate, fără a specifica care dintre acestea.

”Ne cerem scuze pentru daunele pe care le-am provocat neacţionând mai devreme”, a scris responsabilul, potrivit unui mesaj publicat de Universitatea Drake şi distribuit pe Twitter de Kennedy Mitchum.

Site-ul Merriam-Webster, unde definiţiile sunt oferite cu acces gratuit, a înregistrat aproape 50 de milioane de vizitatori unici în luna mai, potrivit site-ului SimilarWeb.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. In momentul actual in State din ce am observat zilele acestea, aceasta eticheta nu are treaba cu rasa, este folosita ca si o arma pentru a CONTROLA pe cei care misca in front, pe neascultatori, pe cei care nu se supun cabalei.

  „Racism doesn’t have to do with race
  It’s a way TO CONTROL disobediance”

  Let that sink in for a minute…

  • se vede ca va doare ce se intampla in SUA, daca america renunta la rasism, va fi mai puternica, iar asta deranjeaza dictatura lui Putin

  • Asa ziceau si comunistii, victimele au murit pentru binele poporului. Si daca le scrii pe internet, sau fata in fata: de ce esti comunist? Haha, ce conspirationist, vede comunisti peste tot. Faptul ca au fost afaceri, magazine, locatii distruse, in numele BLM, este rasism el insusi, probabil o-i fi atat de indoctrinat si conspirationist sa vezi mujici si trolli peste tot, cum te invata CNN, BBC, dar asta nu inseamna ca vieti ale unor oameni au fost distruse de miscarea asta cretina. In perspectiva ta orice este zis de opozitie este ceva putinist, nu conteaza ca vine de la guvernul polonez care este 100% anti rusnac, sau de la Viktor Orban, sau chiar de la liberali romani, tu peste tot vezi doar propaganda rusnaca, si prosti influentati de rusi. Atat de duce mintea. Asta e si ultimul meu raspuns la astfel de indivizi, pentru ca esti prea irecuperabil sa iti raspuns, dar vad si altii comentariile care nu sunt.

  • Ma doare la SPARANGHEL.

 2. Odata sunt si eu multumit ca tinerii in Romania nu au iesit ca papagalii in strada sa imite miscarea BLM.

  • Mi-a stat un nod in gat cand am vazut noul cult extins la Atena si Praga.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.