G4Media.ro

Merkel: UE trebuie să fie pregătită să adopte noi sancțiuni în cazul…

Merkel: UE trebuie să fie pregătită să adopte noi sancțiuni în cazul unor atacuri ale Rusiei / „Orice agresiune suplimentară împotriva suveranităţii Ucrainei va avea un cost mare”

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei dacă situaţia din interiorul şi din jurul estului Ucrainei sau de la graniţa dintre Belarus şi Polonia va escalada, a declarat joi cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă comună la Berlin cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, Merkel a mai spus că UE trebuie să dea dovadă de unitate în chestiuni precum folosirea de către Belarus a migranţilor ca „armă” împotriva Poloniei şi desfăşurarea de către Rusia a unor trupe în apropiere de graniţa sa cu Ucraina.

„Orice agresiune suplimentară împotriva suveranităţii Ucrainei va avea un cost mare”, a afirmat cancelarul german, adăugând că detensionarea situaţiei ar trebui să fie întotdeauna prima opţiune.

La rândul său, Morawiecki a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să impună noi sancţiuni împotriva regimului de la Minsk în cazul în care criza de la graniţa dintre Polonia şi Belarus va escalada.

„Trebuie să pregătim noi sancţiuni, inclusiv în privinţa comerţului”, a spus premierul polonez.

Sursa foto: Twitter / Steffen Seibert (Bundesregierung / Steffen Kugler)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Refuzi postul la Gazprom sau deschizi nordstream3 ca sa îl enervezi pe putin? :))

  2. Cainii latra, ursul merge iar Merkel se piaptana!

  3. Si care ar fi „costul mare” si sanctiunile comerciale? Daca taie rusii gazele va fi jale in EU

    • Singura marfa ruseasca ce mai merge la export sunt gazele. Dacă UE face gazoduct de la americani sau face conversie pe curent electric, toate gazele lui putin nnu mmai fac 2 bani… Își va vedea visul satisfacut: sa închidă robinetul..

  4. Cu o sanctiune nu se face primavara…cel mult ii provoaca lui Putin un ras isteric. Tanti Mutti, bre matale nu-ntelegi ca altfel trebuie abordata problema? Pana acum te-ai lugu-lugu cu Putin si il sunai sa-l asiguri ca vei construi gazoductul, iar acum ce faci, ii bagi „sanctuni” (vorba lui Iohannis)?

  5. Baboaia asta de Merkel s-a pupat pe bot cu Puthlet,a facut NS2 si acum abereaza.

  6. Pana face UE gazoduct de la americheni noi ne vom incalzi cu mobila din casa