G4Media.ro

Mercenarii Wagner deportează locuitorii din Bahmut în zonele ocupate de Rusia din…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Mercenarii Wagner deportează locuitorii din Bahmut în zonele ocupate de Rusia din regiunea Luhansk, susține Kievul

Mercenarii Wagner au început să deporteze locuitorii din suburbiile Bahmutului pe care le controlează, a declarat joi Centrul Național de Rezistență Ucraineană (NRC) – un organism oficial, potrivit CNN.

„Militanții îi duc cu forța pe rezidenții locali în zonele capturate din regiunea Luhansk, unde sunt filtrați. După aceea, ei sunt deportați la Perm (Rusia) și în alte regiuni îndepărtate din Federația Rusă”, a declarat centrul.

„Localnicii sunt deportați sub intenția de evacuare. După aceea, ei sunt asimilați în zonele îndepărtate ale imperiului, deoarece acum sunt dependenți de ocupanți”, a precizat NRC.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate, a abordat aceste afirmații vineri la televiziunea ucraineană.

„Aceasta este una dintre crimele obișnuite ale Federației Ruse. Nu are de ce să ne surprindă, deoarece întreaga structură militară a Federației Ruse este o structură criminală … Toate acestea vor fi înregistrate, documentate și predate jurisdicțiilor naționale și internaționale relevante”, a declarat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Armata ucraineana trebui ea sa-i salte pe toți pe sus si sa-i evacueze din oraș de mult, de la primele asedii rusești. Dar, deh…

  2. Daca oamenii aia au stat sub bombardamente timp de 10 luni e o sansa destul de mare sa isi doreasca sa fie rusi, deci li s-a indeplinit dorinta.