G4Media.ro

Memorandum de înţelegere semnat de MApN şi Microsoft România privind colaborarea în…

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Memorandum de înţelegere semnat de MApN şi Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a semnat recent Memorandumul de Înţelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii şi apărării cibernetice, transmite MApN într-un comunicat preluat de Agerpres.

MApN şi Microsoft România precizează că respectivul memorandum nu conţine niciun angajament al Ministerului Apărării Naţionale de a achiziţiona ofertele comerciale ale Microsoft şi nu obligă părţile la o posibilă colaborare comercială.

Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informaţii care vizează experienţa practică la scară globală, cât şi exemple de bune practici şi beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake şi Data Warehouse, arată sursa citată.

Totodată, Microsoft va pune la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale informaţii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii şi platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea şi protecţia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică şi analiză a ameninţărilor din spaţiul cibernetic.

Cu privire la semnarea acestui document, şeful Direcţiei comunicaţii şi tehnologia informaţiei (CIO), generalul de brigadă dr. Mihai Burlacu, în calitatea sa de coordonator al procesului de transformare digitală la nivelul instituţiei, a evidenţiat importanţa colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Microsoft România, subliniind că „procesul de transformare digitală al Armatei României, critic pentru obţinerea superiorităţii informaţionale şi decizionale, reprezintă o prioritate în vederea realizării unui ecosistem agil, care să faciliteze folosirea datelor ca resursă strategică la scara organizaţiei, să accelereze cercetarea, inovarea şi dezvoltarea în acest domeniu şi care să permită integrarea tehnologiilor avansate la nivelul capabilităţilor militare, precum şi menţinerea relevanţei organizaţiei din perspectivă tehnologică”.

„Încheierea Memorandumului de Înţelegere cu Microsoft România face parte din efortul nostru constant de a implica sistematic actorii relevanţi din mediul privat şi mediul academic în acest proces de o importanţă deosebită pentru Armata României”, adaugă el.

La rândul său, managerul general al Microsoft România, Bogdan Putinică, a arătat că ameninţările din sfera cibernetică sunt în continuă schimbare.

„Suntem onoraţi să contribuim, alături de Ministerul Apărării Naţionale, la consolidarea domeniului tehnologia informaţiei, cu accent pe securitate cibernetică, ca parte a unei societăţi digitale sigure şi reziliente”, a afirmat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. cind e armata la mijloc, nu poate fi decit o o noua mega-escrocherie.