G4Media.ro

VIDEO Protest la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Membru CNSAS, numit…

VIDEO Protest la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Membru CNSAS, numit de președintele Iohannis, acuză PSD și conducerea instituției că au refuzat majorarea salariilor funcționarilor Consiliului cu 15%

Alexandra Toader, membru în colegiul CNSAS numită de președintele Klaus Iohannis, acuză PSD și conducerea instituției că au refuzat majorarea salariilor cu 15% în cazul funcționarilor Consiliului. Toader susține, într-o postare pe Facebook, că angajații instituției au organizat ieri un protest în fața sălii de ședințe, imputându-i președintelui Colegiului, Constantin Buchet (PSD) faptul că i-a ignorat și că nu le-a reprezentat drepturile.

Redăm mai jos integral postarea Alexandrei Toader:

Sursa: Facebook

”Biroul de coordonare al CNSAS, format numai din reprezentanți ai PSD, își ignoră propriii angajați.

Săptămâna trecută, amendamentul referitor la majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru funcționarii CNSAS a fost respins de Comisia pentru muncă și protecție socială. O veste tragică pentru toți angajații instituției, ale căror venituri, în comparație cu alte instituții publice de pe același nivel cu CNSAS, sunt incomparabil mai mici.

Tragismul situației se amplifică, având în vedere că șeful instituției nu a întreprins nicio măsură pentru susținerea amendamentului. Mai grav, celorlalți membri ai Colegiului li s-a ocultat problema. Am aflat despre neliniștea din rândul angajaților când nu se mai putea face nimic: amendamentele la OUG 41/2018 trecuseră deja de Parlament, însă fără cel privitor la CNSAS.

Rea-voință sau indiferență din partea Biroului de coordonare al Colegiului? Oricare ar fi răspunsul, angajații instituției au luat ieri atitudine: au organizat un protest în fața sălii de ședințe a Colegiului, imputându-i Președintelui faptul că i-a ignorat, nu le-a reprezentat drepturile, în condițiile în care contextul era unul cât se poate de favorabil. Președintele a încercat să se disculpe, iar celor nemulțumiți li s-a recomandat să mai aștepte ”până la următorul tren”.

Lipsa comunicării în instituție a atins cote maxime: conducerea s-a ermetizat atât de mult, încât membrilor Colegiului li se ocultează problemele esențiale cu care se confruntă CNSAS. Așa s-a întâmplat și acum: a fost trecută sub tăcere o chestiune extrem de sensibilă, care ar fi avut șanse să fie rezolvată dacă eram informați.

Se va tărăgăna rezolvarea situaței, în speranța că oamenii vor uita? Acest lucru e de nepermis. Angajații își doresc o conducere responsabilă, al cărei principal scop sa fie asigurarea drepturilor salariale cuvenite și bunul mers al CNSAS. Nu se mai pot hrăni din promisiuni. Trebuie făcute toate demersurile pentru îndreptarea acestei inechități, izvorâte din indolența Biroului de coordonare și din dubla măsură a guvernanților în privința salarizării.”

Și istoricul Mădălin Hodor, acuză nepăsarea instituției față de angajați.

”Nu sunt niciodată bani de calculatoare, pretenții și cercetătorii se bat pe aceleași aparate de citirea a microfilmelor depășite, în fiecare an în luna iunie suntem anunțați ca trebuie sa ne cumpărăm singuri săpunul și hârtia igienica, sa facem economie la energie electrica și alte asemenea. (…) Astăzi am aplaudat împreună cu colegii mei dezinteresul, nepăsarea și indolenta conducerii, dar și pe cea a unei societăți care doar mimează interesul pentru deconspirarea Securității”, scrie Hodor pe Facebook.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Doamna confunda PSDul cu partidele astea comunistoide, tip usr, plus, pmp, ciolosisti etc , care in afara sa cheltuie banutii poporului pe tampenii si pomeni electorale, nu-i intereseaza decat capra vecinului… La munca bah, nu la-ntins mana, ca ne-am saturat de comunism, securistoizilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.