G4Media.ro

Membrii NATO poartă discuţii pentru a-şi pune în stand-by armele nucleare, declară…

Sursa foto: Photo 255164028 © Belish | Dreamstime.com

Membrii NATO poartă discuţii pentru a-şi pune în stand-by armele nucleare, declară Jens Stoltenberg

NATO este în discuţii pentru a desfăşura mai multe arme nucleare, scoţându-le din depozite şi punându-le în stand-by, în faţa unei ameninţări tot mai mari din partea Rusiei, a Chinei şi a Coreei de Nord, a declarat luni şeful alianţei, Jens Stoltenberg, citat de agenția Reuters, preluată de News.ro.

Secretarul general al NATO a declarat pentru ziarul britanic The Telegraph că există consultări directe între membri pentru a folosi transparenţa în ceea ce priveşte arsenalul său nuclear ca mijloc de descurajare.

„Nu voi intra în detalii operaţionale despre câte focoase nucleare ar trebui să fie operaţionale şi care ar trebui să rămână în depozite, dar trebuie să ne consultăm pe aceste teme. Este exact ceea ce facem”, a declarat el pentru cotidianul britanic. „Transparenţa ajută la comunicarea directă a mesajului că noi, desigur, suntem o alianţă nucleară”, a punctat Jens Stoltenberg.

„Obiectivul NATO este, desigur, o lume fără arme nucleare, dar atât timp cât există arme nucleare, vom rămâne o alianţă nucleară, deoarece o lume în care Rusia, China şi Coreea de Nord au arme nucleare, iar NATO nu are, este o lume mai periculoasă”, a argumentat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a declarat săptămâna trecută că armele nucleare reprezintă „garanţia supremă de securitate” a NATO şi un mijloc de a păstra pacea.

Liderul rus Vladimir Putin a avertizat în repetate rânduri că Moscova ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în circumstanţe extreme. Acesta acuză SUA şi aliaţii săi europeni că au împins lumea în pragul unei confruntări nucleare, oferindu-i Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari, dintre care unele sunt folosite împotriva teritoriului rusesc.

NATO, care şi-a asumat un rol mai important în coordonarea livrărilor de arme către Kiev, vorbeşte rareori despre arme în mod public, deşi se ştie că SUA au desfăşurat bombe nucleare în mai multe locaţii din Europa, notează Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De bun simț, sper să pulverizeze dictaturile dacă acestea inițiază război nuclear, să nu ezite!