G4Media.ro

Mega-operațiune DIICOT cu 210 suspecți într-un dosar de trafic de persoane și…

sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Mega-operațiune DIICOT cu 210 suspecți într-un dosar de trafic de persoane și trafic de droguri

Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) și Poliția Română, cu sprijinul Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, fac joi dimineață acțiuni pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică și trafic de droguri, potrivit unui comunicat.

În cadrul operațiunii realizate în toată țara vor fi făcute 199 de percheziții, iar 210 persoane vor fi aduse la audieri.

Operațiunea face parte din campania DIICOT, începută în anul 2018 sub denumirea generică „ Ziua Z”, îndreptată împotriva crimei organizate.

Acțiunile vizează grupuri de crimă organizată care operează atât în România, cât și în afara țării.

DIICOT semnalează creșterea ”alarmantă” a numărului de minori, care la solicitarea unor persoane cunoscute în mediul virtual (care le-au câștigat încrederea inducându-i în eroare că sunt de vârsta lor) s-au fotografiat și filmat în ipostaze indecente și au trimis astfel de materiale unor prădători sexuali expunându-se unor acțiuni ulterioare de șantaj.

Procurorii le cer părinților să fie vigilenți și să supravegheze activitățile online ale copiilor.

DIICOT arată că grupuri infracționale organizate având, în unele cazuri, în structura lor și cetățeni străini, racolează persoane (inclusiv minori) profitând de starea de vulnerabilitate în care acestea deja se află. Minorii dar și majorii, victime ale traficului de persoane, ajung să creadă în promisiuni false și să accepte exploatarea sexuală, exploatarea prin practicarea cerșetoriei sau prin prestarea unor munci grele în beneficiul traficantului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Perchezitii perchezitii arest preventiv arest preventiv DAR CONDAMNARI cu ani grei??
    Asa si cu fratii Tate..arest preventiv si dupa liberi
    GARGARA

  2. O acțiune amplă ,lăudabilă,poate cea mai importantă ca anvergură pe planul crimei organizate și interesantă prin prisma decelării modului de operare,acțiune mulată pe viziunea managerială a conducerii DIICOT.

  3. În cazul fraților Tate instanța nu s-a pronunțat pe fondul cauzei,ci doar cu privire la măsurile preventive.Cercetarea sub control judiciar a inculpaților nu echivalează cu soluția pronunțată în cauză pe fond,care va fi dispusă la terminarea judecății.