G4Media.ro

Mediul de afaceri critică guvernul pentru că ignoră propunerile pentru PNRR, planul…

Mediul de afaceri critică guvernul pentru că ignoră propunerile pentru PNRR, planul de cheltuire a celor 30 miliarde euro de la UE

Coaliția pentru Dezvoltarea României, o inițiativă ce reunește marile organizații ale mediului de afaceri, critică guvernul pentru că nu ia în seamnă propunerile acestui sector în privința Planului Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR), cadrul ce va gestiona cheltuirea celor 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economiei.

”Consultările cu ministerele au avut loc, însă suntem îngrijorați și dezarmați când remarcăm că în anumite cazuri, nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă. Momentul acesta este extrem de important, de banii aceștia depinde supraviețuirea economiei românești și nu ne permitem să îi pierdem. Nu vrem să bifăm consultarea, vrem să ne așezăm la masa împreună cu Guvernul și să propunem Comisiei Europene ceea ce este cu adevărat important și de impact pentru România”, a spus Dragoș Anastasiu, coordonatorul CDR, într-un comunicat de presă.

Coaliția pentru Dezvoltarea României solicită Guvernului României consultări ”de substanță” cu mediul de afaceri pe marginea PNRR.

Organizația arată că proiectele și reformele din PNRR trebuie să fie utile și realiste și să contribuie la repoziționarea strategică a României, într-un lider regional, în domeniile în care avem un potențial crescut de dezvoltare.

CDR solicită consultări pe fondul:

– măsurilor de reformă și a investițiilor propuse de ministere spre a fi finanțate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență,
– obiectivelor de etapă asumate, precum și țintelor propuse și a indicatorilor aferenți,
– modului de finanțare a măsurilor de intervenție propuse.

Guvernul și-a asumat luna aprilie ca termen-limită pentu realizarea PNRR și transmiterea către Comisia Europeană.

CDR este o inițiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații precum Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederația Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Care sete motivul, domule Taplaga ca îl susțineți cu atâta fervoare pe Cumpănașu? Nu ați citit toate informațiile despre el? Merita sa fie promovat asa asiduu?

 2. Cum???!
  Dar nu pot sa cred asa ceva!
  Tot programul de guvenrare, tot ce face guv. Catu e indreptat spre investitii, cum e posibil sa spuneti asa ceva?!
  Asa ne abureste Catu de fiecare data cu „invetsitiile”, nu cred ce citesc mai sus!
  Eu chiar nu pot sa cred asa ceva!!!
  Iesi, Catule, apoi explica de ce oamenii de afaceri spun cu totul altceva decat minciunile voastre populuuite, precum cele din Porgarmul de GUVERNARE cu care PNL a cadidat la alegerile parlamentare din Decembrie 2020 sau aburelile tale de acum total diferite de minciunile din Programul de guvernare al aliantei marete!!