G4Media.ro

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu: Avem un deficit de 16 locuri la…

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu: Avem un deficit de 16 locuri la ATI pentru bolnavii COVID la Iaşi. Sunt cozi de ambulanţe la Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi în UPU la Spitalul Sf. Spiridon

Un număr de 16 pacienţi sunt ventilaţi mecanic în Unitatea Primire Urgenţe de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, aceştia urmând a fi transferaţi într-o secţie de terapie intensivă abia în momentul în care vor apărea locuri disponibile. Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că duminică la prânz, în judeţul Iaşi nu exista nici un pat liber la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19.

Totodată, ea a precizat că ambulanţe cu pacienţi Covid aşteptau la rând duminică în curtea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dar şi la UPU, până se elibera vreun pat liber.

„Situaţia este în continuare critică pe fondul numărului mare de pacienţi. În UPU sunt ventilaţi mecanic 16 pacienţi. Cam acesta este deficitul de paturi la terapie intensivă la Iaşi. Sunt 27 de paturi de ATI la spitalul mobil de la Leţcani, toate fiind ocupate”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a explicat că nu problema spaţiilor este în prezent problema principală în spitale, ci asigurarea de oxigen, dar şi deficitul de personal medical.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat până duminică 58.873 de cazuri de Covid, din care 597 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

În municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 12,05 cazuri la mia de locuitori.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai ce cauta şoşocații aurolaci la ATI? Parca le-a adus Haznaua A3 si Rahat TV medic sa-i invete cum sa se trateze acasa.
    Nu sta Laura Grosan zi de zi cu sfaturi pe haznale?

  2. Puteti sa-i trimiteti sa se trateze la spitalul Sfanta Parascheva.