G4Media.ro

Medicul care a descoperit varianta Omicron în Africa de Sud: „Simptome ușoare,…

Medicul care a descoperit varianta Omicron în Africa de Sud: „Simptome ușoare, dar nemaivăzute până acum”

„Nu aveam pacienți infectați cu COVID-19 de aproximativ opt săptămâni. La jumătatea lunii noiembrie a sosit un bărbat de 33 de ani. Prezenta simptome ușoare, dar diferite de cele pe care le văzusem până atunci. Am decis să fac testul, pentru că oricum ne confruntam cu o infecție virală. La al patrulea membru al familiei sale rezultat pozitiv, cu aceleași simptome ușoare, mi s-a aprins un beculeț”, povestește medicul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit pe 18 noiembrie noua variantă, botezată ulterior „omicron” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), într-un interviu acordat RaiNews24 și cotidianului La Repubblica.

„Este ca și cum s-ar fi aprins un întrerupător. Erau simptome nemaivăzute până acum. Când și cel de-al patrulea membru al familiei al primului meu pacient a fost testat pozitiv, mi-am spus, ceva nu este în regulă aici. Le-am trimis un mesaj colegilor mei din grupul de lucru, scriind: «Hei, aici se întâmplă ceva. Nu este varianta Delta. Este diferit». Oamenii noștri de știință au căutat imediat secvențele virale. Luni, 22 noiembrie, a sosit confirmarea: aceasta este o nouă variantă.”

Simptomele, explică Coetzee, sunt „oboseală, cefalee, mâncărimi în gât, răceală ușoară. Nu coincideau cu cele ale variantei Delta, pe care le văzusem cu până la zece săptămâni înainte. Am decis să le testăm, pentru că erau asemănătoare cu cele ale unei infecții virale”.

„Până acum, niciun pacient Omicron nu a fost internat în spital. Nu am descoperit niciodată efecte grave. Lucrul interesant este că pacienții cu dureri puternice în gât au rezultat, apoi, toți negativi.”

Dar ce ar putea presupune numărul mare de mutații găsite în Omicron?

„Tocmai acest lucru încearcă să descopere oamenii noștri de știință. Acum nu știm. Nimeni nu știe. Probabil că vom avea niște răspunsuri în următoarele două săptămâni.” Deocamdată, însă, „simptomele sunt foarte ușoare și sunt aceleași pentru vaccinați și nevaccinați. Pacienții sunt acum foarte bine, iar în curând îi vom retesta. Nimeni nu a prezentat probleme demne de remarcat. Și considerați că am ajuns în a douăsprezecea zi de la descoperire. Toți și-au revenit repede, în două-cinci zile.”

În sfârșit, în ceea ce privește rata de contaminare, „s-au infectat numai membrii familiei pacientului zero. Celelalte contacte ale cazurilor pozitive sunt toate negative. Am putea spune că gradul de contaminare este mai mult sau mai puțin similar cu cel al variantei Delta. Nu mai mult și nici foarte sever”.

Sursa: Rai News prin Rador/ Traducerea: Oana Avram

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Atenție…
  Ceea ce a constat medicul acesta, după un număr mic de pacienți este irelevant statistic.

  • Informatia nu mai e actuala. Internarile in SA au inceput sa creasca exponential. Grija… In Africa populatia e tanara, deoarece speranta de viata e mica!

  • Atentie, acesta este un postac rapanos platit de Pfizer.

  • Ion, internarile NU au crescut, minți. În SA peste 20% dintre tineri au HIV, deci erau de mult morți. Mars posac Pfizer.

  • İn Africa de Sud internările au crescut mai ales în cazul copiilor, au anunțat recent.

 2. Olandezii o aveau in laboratoare mult inaintea Africii de Sud.

 3. Ce dezamagiti trebuie sa fie politrucii si sefii din pharma… Omicron este ca un fel de apa de ploaie pentru care nu se mai justifica vaccinul. Si cate miliarde de euro li se aratau prin fata ochilor… Cefalee si oboseala…mai bine politrucii si-ar gasi niste buncare sa se ascunda sau sa sune la Dir. V Securitate sa le puna la dispozitie un elicopter alb.

  • Exact, si nici nu le mai funcționează vaccinul, nici timp să facă o alta frauda de injecție nu au. Ei visau ca vor injecta tot ce misca pt eternitate. Iar politrucii se visau dictatori pe vecie, pai nici în vis nu ar fi avut ei vreodata puterile ce le au de aproape 2 ani, de dictatura pură.

  • Bai baiete! Noi ducem grija celor din pharma? Ca nu mai fac bani cu noua tulpina. Si? Ii doare la basca, oricum au bani pe sute de generatii. Hai sa ne doara si de judecatori, generali, etc.Va pierdeti timpul cu prostii. Schimbati lumea! Nu e greu.

 4. Peste 50 de mutatii dintr-odata. Ce virus destept! Sau ce contraatac!

 5. Mi se pare mie sau astăzi pe site sunt mult mai puține comentarii venite de la câțiva useri cunoscuți ca fiind postaci de profesie ? Cred că le-a dat și lor astăzi liber „angajatorul” :))))

 6. Contaminare la dstanta? Se propaga si aerian?

 7. Incredibil câți postaci treziți infecționiști.

 8. Medicul acesta a mai spus : ,, Sa ne vaccinam toti . Oricum a sa ne ia dracu ‘ ”
  Dar presa nu consemneaza aceasta …..

  Hai sa traim toti fericiti in ferma animalelor .

 9. Propun sa scoata un vaccin anti oboseala, unul anti cefalee si unul pentru tratarea mancarimii in gat. Cu booster. Ar fi 9 doar pentru varianta asta. Toata lumea va fi fericita.

 10. Virusul gripal sezonier suferă mutații de la an la an și,totuși, nu își ucide gazda. Covid e prost. Ca și cum,ca să mănânci, incendiezi bucataria. Omicron s-a șmecherit și nu mai da foc la bucătărie.