G4Media.ro

Medicii generaliști din Franța au diagnosticat peste 40.000 de pacienți cu coronavirus…

Medicii generaliști din Franța au diagnosticat peste 40.000 de pacienți cu coronavirus săptămâna trecută / Până acum, 25.000 de infectări au fost confirmate prin testare

Peste 40.000 de „noi cazuri de COVID-19” au fost diagnosticate de medicii generaliști săptămâna trecută, conform estimărilor Agenției Naționale de Sănătate Publică din Franța, în timpul ce numărul bolnavilor testați pozitiv este de 25.000 de la începutul epidemiei, relatează AFP.

„Se estimează că 41.836 noi cazuri de COVID-19 (…) au consultat un medic generalist” din 16 până în 22 martie în Franța, a precizat agenția sanitară.

Aceste date nu pot fi comparate cu săptămâna precedentă, deoarece această statistică a început să fie aplicată din 17 martie.

În același timp, tot în medicina ambulatorie, „asociațiile SOS Médecins au raportat 9136 suspiciuni de COVID-19”, reprezentând 15% din activitatea lor, o creștere clară față de săptămâna precedentă (2.304 suspiciuni).

Testele fiind realizate în principal pentru pacienții spitalizați și pentru personalul medical, nu este surprinzător că numărul cazurilor diagnosticate este mult mai mare decât al celor testați pozitiv (25.233 de la începutul epidemiei), subliniază sursa citată.

Sursa foto: connexionfrance.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Asadar mint toti Franta Germania UK parca ar fi intrecere socialista la minciuni.
  Putem pune si Romania pe lista.

  • De fapt, omit sa ia in calcul decesele si cazurile ne diagnosticate la spital. Ceea ce nu reflecta situatia nationala, bineinteles. Nu sunt luati in calcul cei diagnosticati de medicii liberali, persoanele din EHPAD (casele de sanatate) etc. Cee ce tot minciuna este, numai ca prin omisiune;
   Ii vom judeca pe absolut toti, dupa ce trece pandemia. Nu scapa nici unul. Sunt depuse deja 6 plangeri penale impotriva primului ministru, a fostei si actualului ministru al sanatatii. Urmeaza presedintele si toata clica.

  • Nu ne explicai dumneata ca e ok sa mergi la vot in Franta, ca e un risc mic asa cum spunea premierul Philipe?

   PS: imi cer scuze daca era vorba despre alta persoana.

  • Bonjour, merci de mesaj. Oui, eu spuneam si inca sustin ca mersul la vot, a fost exact ca mersul la cumparaturi, de la instaurarea confinamentului (izolarii) Inca, sunt oameni pe strada fara masti, fara manusi, fara ochelari de protectie.
   Am fost sa votez si nu m’am infectat. Nimeni dintre cunostintele mele nu s’a intectat. Insa: cei care nu s’au protejat (au fost multi, foarte multi) s’au putut infecta)

   Nu pentru acest lucru, ii vom judeca, nu.

   Ii vom judeca pentru:
   -scaderea voita a stockurilor nationale de masti (de la 1,4 miliarde la 150 milioane)
   -pentru neinstalarea contralelor la frontiere (controale de temperatura, nu se fac nici macar acum)
   -pentru lipsa de protectie (masti, ochelari) a personalului medical si paramedical, plus pomieri
   -pentru autorizarea intrarii a 3000 de suporteri italieni la Lyon, in plina criza in Italia
   -pentru minciunile in direct la televiziune, despre faptul ca portaul mastii este inutil, cand de fapt, nu exista stockuri de masti, iar rolul mastii la populatie, este in primul rand acela de a ii proteja pe ceilalti, in cazul in care suntem purtatori ai virusului si nu stim acest lucru
   -etc

   Nu votul a inbolnavit. Exact cum mersul la cumparaturi (mergem toti si vom merge) nu imbolnaveste… daca ne protejam.

   Sper sa nu ajungeti in Romania, la rata de imbolnavire de aici, protejati’va si vom trece peste;

 2. Nu sunt testati,nici in EHPAD nici cei diagnosticati de medicul de familie. Nu fac teste nu exista bolnavi. Farmacistii primesc masti tip 2 dar nu le dau catre medici in schimb vand catre pacienti mastile primite dupa NH1N1! Au batut clopotele in toata Franta pentru personalul medical care lupta cu virusul in schimb nu asigura echipamente de protectie . In curand scenariul o sa fie si in Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.