G4Media.ro

Medicii de familie se pregătesc de protest și la Tulcea din cauza…

Foto: Inquam Photos / George Calin

Medicii de familie se pregătesc de protest și la Tulcea din cauza reducerii veniturilor cu 30%:  Poate şi impozitul a scăzut cu 30% şi nu ştiu eu. Poate ne primesc în magazine ca medici şi plătim cu 30% mai puţin

Colegiul Medicilor din Tulcea a decis să înceapă procedurile pentru organizarea unui protest, în semn de nemulţumire faţă de reducerea cu circa 30% a veniturilor medicilor de familie, potrivit contractului cadru pus în dezbatere publică de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, Emilia Stamate, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că în timpul şedinţei organizate miercuri s-a decis ca protestul să aibă loc marţi, 23 ianuarie, dacă negocierile care vor avea loc joi la Guvern vor eşua.

„Am decis să aşteptăm rezultatele negocierilor care vor avea loc mâine (joi, n.red.) la CNAS cu reprezentanţii Colegiului medicilor din România, ai organizaţiilor patronale. Dacă conflictul se dezamorsează, ne vom vedea de activitate în continuare. Dacă nu se iau măsurile necesare pentru a intra în normalitate, atunci am hotărât ca marţi, 23 ianuarie, să organizăm un miting în faţa Prefecturii”, a menţionat preşedintele Emilia Stamate.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, Mihai Tatu, a atras atenţia asupra faptului că niciunul din angajaţii CNAS nu va avea în acest an salariul redus cu 30%.

„Se face discriminare salarială. Medicul trebuie să plătească toate facilităţile către stat, la cota actuală impusă. Poate şi impozitul a scăzut cu 30% şi nu ştiu eu. Poate ne primesc în magazine ca medici şi plătim cu 30% mai puţin. S-a plătit regularizare pentru medicii de familie, dar nu se plăteşte regularizare medicilor specialişti. De ce? Numai pentru a-i ridica pe unii împotriva altora şi să fie scandal? Cel puţin 40-50% din medici sunt bătrâni. Ei oricând pot renunţa şi îşi vor vedea de pensie. Cine va asigura asistenţa medicală? Nu am spus să fie crescut preţul, dar să-l lase cum era!”, a afirmat vicepreşedintele Mihai Tatu.

În momentul de faţă, în judeţul Tulcea sunt 77 de medici de familie, dintr-un necesar de 133.

Potrivit Contractului cadru pentru acest an supus dezbaterii publice de CNAS, sporul pentru condiţii deosebite acordat medicilor care lucrează în Delta Dunării nu se va mai plăti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Specialii, speciali ne jupoaie pt speciali . .
  Mă dar la Revoluție nu scăpasem de speciali?!?
  S-au întors iar pe capul nostru și sunt mult mai mulți și mult mai puțin școliți că oricând, intrăm în gard.
  Cei care de 35 de ani votați PSD, PNL și PRM să mergeți la vot să-i votați la loc, aveți o singura modificare, PRM e AUR cu SOS de . .

  • Care ,, Revoluție ”?
   Caută ultima declarație a lui Virgil Măgureanu. Știa de lovitura de stat din septembrie, în decembrie v-a fi actul final. Trebuia să fie o Revoluție de catifea, dar Iliescu a hotărât altceva.