G4Media.ro

Medicii de familie reclamă întârzieri la plată, după ce Casele de Asigurări…

Medicii de familie reclamă întârzieri la plată, după ce Casele de Asigurări de Sănătate nu au respectat termenul de plată integrală

Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile, după ce Casele de Asigurări de Sănătate nu au respectat termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie, relatează news.ro. Mai mulţi medici de familie din judeţul Mureş vor ca de luni să închidă cabinetele, a declarat, pentru News.ro, Iulia Băilă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Mureş.

”Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile şi nu avem niciun comunicat din partea CNAS. Este un lucru foarte rău, iar de luni mulţi colegi vor să închidă cabinetele, lucru care va afecta foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat Iulia Băilă.

În 20 noiembrie, mai multe organizaţii patronale ale medicilor de familie au reclamat deja că nu este respectat de către Casele de Asigurări de Sănătate termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie.

”Plata parţială, în proporţie de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral”, afirmau acestea, arătând că, dacă nu vor fi luate măsuri, medicii de familie vor temporiza toată activitatea medicală programabilă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. F A L I M E N T !

  2. Nu înțeleg de ce nu este desființată această instituție? Singurul rol al CNAS este acela de a colecta banii noștri și de ai distribuii după bunul lor plac.Poate acesta este și motivul pentru care spitalele,medicii de familie și laboratoare pentru analiza medicale primesc puțini bani rămânând fără fonduri.CNAS ,o căpușe care se îngrașă constant pe spatele sistemului sanitar și al nostru.