G4Media.ro

Medic: Începem să avem boli aduse de către migranţi şi de către…

Sursa foto: facebook.com / administratia spitalelor

Medic: Începem să avem boli aduse de către migranţi şi de către cei care luptă în alte teritorii / ”Ne aliniem la restul lumii în ceea ce priveşte patologia de import”

România începe să aibă pacienţi care au contractat aşa-numitele boli tropicale şi care nu sunt turişti care au mers în zone considerate de risc, ci sunt oameni veniţi să lucreze în România sau care au luptat în respectivele zone, afirmă managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, transmite News.ro.

”Începem să ne aliniem la restul lumii în ceea ce priveşte patologia de import. Nu mai avem doar călători, de obicei români, care vin cu boli achiziţionate în diverse zone ale lumii, cum aveam până acum. Începem să avem boli aduse de către migranţi, de către cei care lucrează la noi în ţară şi de către cei care luptă în alte teritorii în acest moment şi se întorc cu boli. Şi probabil că începem să avem şi refugiaţi care vin cu patologia specifică zonei de unde au plecat, deci toate lucrurile astea se extind. Suntem foarte în alertă”, a afirmat Simin Aysel Florescu, marţi seară, la Medika TV.

Aceasta a explicat că la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti există un cabinet care oferă persoanelor care călătoresc în zone cu potenţial endemic consultaţii cu pricire la vaccinuri sau la tratamentele preventive pe care cei care călătoresc în anumite zone trebuie să le facă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Articol de 2 bani, fara subiect si predicat; n ati adus deloc informatii noi cu stirea asta. „Turistii si imingrantii aduc boli noi”, practic asta i informatia adusa de alea 2-3 paragrafe. Nimic specific, nici legat de boli, nici despre simptome . Pur si simplu o afirmatie si atat. Halal jurnalism.