G4Media.ro

Matthias Maurer, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, se pregăteşte să revină…

sursa foto: facebook/Matthias Maurer

Matthias Maurer, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, se pregăteşte să revină pe Terra

Astronautul german Matthias Maurer, care se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) din noiembrie, se pregăteşte să revină pe Terra în zilele următoare, relatează luni dpa.

„Pentru mine, cel mai important lucru acum este să-mi fac bagajele”, a declarat el luni de la bordul ISS într-o transmisiune în direct cu directorul general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), Josef Aschbacher, printre alţii.

Data exactă a întoarcerii pe Pământ a astronautului german în vârstă de 52 de ani este încă neclară.

Maurer este aşteptat să se întoarcă pe Terra după aproape şase luni petrecute în spaţiu. El a declarat că este mulţumit că toate experimentele efectuate de oamenii de ştiinţă germani şi europeni au decurs fără probleme. „Şi sper că am avut nişte rezultate foarte bune”, a adăugat el.

La rândul său, Josef Aschbacher a afirmat că activitatea ştiinţifică a astronauţilor a fost „cu adevărat cea de care avem nevoie aici pe Pământ”. El i-a urat lui Maurer „călătorie sigură spre casă”.

Întrebat care este cea mai mare dorinţă a lui, Maurer a afirmat că ISS „a fost întotdeauna un loc minunat pentru cooperare internaţională, pentru cooperare în pace, unde naţiunile se unesc”. El a adăugat că speră ca factorii de decizie politică de pe Pământ vor face frumoasa Europă şi minunata planetă Pământ „un loc paşnic din nou, unde oamenii acţionează împreună în beneficiul întregii omeniri”.

sursa foto: facebook/Matthias Maurer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce veste minunată! O sa-l aștept cu familia la aeroport.

  2. Dragi jurnaliști, cu ce vine omul ăla înapoi pe pământ? Cu caleașca? Sau cu vreo rachetă? Caz în care, va fi una europeană, sau americană, sau rusească? Presupun că nu e una din India sau din China, deși au și ei. De când facem și noi rachete pe linia de asamblare de la Mioveni, și-a cam pierdut relevanța genul ăsta de detaliu, așa-i?