G4Media.ro

Măsurile autorităților locale, dată fiind avertizarea ANM pentru vijelii puternice joi seara…

sursa foto: Dan Mihai Bălănescu

Măsurile autorităților locale, dată fiind avertizarea ANM pentru vijelii puternice joi seara în Capitală

Autorităţile locale au luat măsuri, în contextul prognozei ANM privind posibile vijelii puternice, joi seara, în Capitală, relatează Agerpres.

Primăria Sectorului 3 a scris, joi, pe Facebook, că pentru eventuale situaţii cauzate de furtună cetăţenii pot suna pentru a semnala la 021/9543 – numărul Poliţiei Locale; 0720.777.511/ 512/ 513/ 514/ 515 – pentru intervenţii în cazul copacilor ce creează probleme.

* Primăria Sectorului 4 a anunţat că închide parcurile Lumea Copiilor şi Orăşelul Copiilor, începând de joi după-amiază până vineri dimineaţă, pentru a evita eventualele accidentări ale cetăţenilor.

Autoritatea locală a precizat că, în cazul în care cetăţenii vor întâmpina dificultăţi cauzate de vremea rea, pot anunţa de îndată Primăria Sectorului 4 la numărul de urgenţă 021.9441.

* Serviciul Disciplină în Construcţii din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Sector 5 a întocmit note de constatare, prin care constructorilor li s-au adus la cunoştinţă măsurile ce trebuie luate, ca urmare a atenţionării de vreme rea din următoarele ore. Aceştia sunt direct răspunzători în cazul producerilor unor eventuale pagube, în situaţia în care nu respectă informările.

Toate parcurile şi locurile de joacă de pe raza sectorului au fost închise, începând cu ora 17:00, iar trotuarele din jurul blocurilor aflate în reabilitare sunt împrejmuite cu benzi de atenţionare, pentru a putea evita astfel eventualele accidente.

Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus ca direcţiile specializate din cadrul Primăriei Sectorului 5 şi anume Direcţia Generală de Poliţie Locală, Amenajare Edilitară şi Salubrizare, Salubrizare Fapte 5 şi Infrastructura Sector 5 să desfăşoare ample acţiuni de asigurare a perimetrului, fluidizare a traficului rutier, balizare a locaţiilor cu risc ridicat de pericol, înlăturare a copacilor căzuţi în diferite zone ale sectorului, limitare a pericolului cauzat de căderile de tencuială de pe faţadele imobilelor, deblocare eventualelor căi de transport, precum şi de degajare a domeniului public şi privat de cablurile căzute la pământ.

Cetăţenii Sectorului 5 sunt rugaţi să apeleze dispeceratul Poliţiei Locale Sector 5 pentru eventualele situaţii cu care se pot confrunta la 031/9885, 031/9451, 021/312.28.81.

* La rândul său, Primăria Sectorului 6 face apel către cetăţeni şi agenţii care desfăşoară activităţi comerciale să ia măsurile necesare recomandate de specialişti.

Serviciul Disciplină în Construcţii din cadrul autorităţii locale verifică şantierele şi panourile publice pentru a preveni evenimentele neplăcute care pot apărea.

De asemenea, Direcţia Generală de Poliţie Locală va menţine legătura cu Poliţia Capitalei pentru a interveni cu promptitudine.

Echipele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, împreună cu operatorul de salubritate autorizat, URBAN SA, RADET, ENEL, are pregătite cinci echipe pentru a interveni cu promptitudine în caz de nevoie. Ele vor acţiona până la remedierea tuturor problemelor apărute.

La Bucureşti, joi seară, vor fi posibile vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină, potrivit prognozei speciale publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

sursa foto: Dan Mihai Bălănescu/ Arhiva

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Era o poveste cu Petrica si lupul. Foarte actuala.