G4Media.ro

Măştile de protecţie devin obligatorii în preajma unităţilor de învăţământ din Vrancea,…

Măştile de protecţie devin obligatorii în preajma unităţilor de învăţământ din Vrancea, pe o rază de 50 de metri

Măştile de protecţie sunt obligatorii, începând de joi, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ din Vrancea, între orele 7.00 şi 20.00, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în urma creşterii numărului cazurilor de coronavirus, relatează News.ro.

În plus, autorităţile recomandă, în vederea diminuării riscului răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Vrancea.

Totodată, s-a decis că e obligatorie purtarea măştii în pieţele agro-alimentare, inclusiv zonele de acces în incintele acestora, între orele 07:00-19:00, în oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora intre 06:00-19:00.

Masca devine obligatorie în grădini publice, parcuri, zone de agrement între 08:00-23:00, în staţii de aşteptare pentru transportul în comun, în staţii CFR, peroane, autogări pe tot parcursul zilei, la fel şi în parcări magazine/spaţii comerciale, supermarket-uri, hipermarket-uri.

Purtarea măştii este obligatorie si în curţile lăcaşurilor de cult, între 07:30-13:00 şi indiferent de oră pentru cei care participă la înmormântări, pelerinaje şi alte activităţi religioase.

Măsuri au fost luate şi la nivelul şcolilor unde au apărut cazuri de coronavirus.

Astfel, s-a decis suspendarea cursurilor şcolare pentru 3 clase din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Ion Basgan” nr. 2, din municipiul Focşani, clase care vor desfăşura ore online timp de 14 zile.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 50 metri, astia gandesc cu curu.
    Vezi scoala si pui masca, ai trecut o scoti. Punerea si scoaterea mastii poate infecta pe purtator.
    Era normal sa facem ca italienii, sa purtam masca tot timpul.