G4Media.ro

Mașinile electrice: producătorii care vând automobile în România primesc sprijin suplimentar de…

Mașinile electrice: producătorii care vând automobile în România primesc sprijin suplimentar de la UE

Producătorii auto care vând automobile electrice în statele UE cu o pondere redusă a acestui tip de mașini în totalul pieței, printre care și România, vor primi stimulente din partea Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Astfel, Consiliul miniștrilor Mediului a aprobat un regulament în care, pornind de la propunerea României, s-a inclus un stimulent specific pentru producătorii vehiculelor cu emisii zero și scăzute (ZLEV) în statele membre unde acest tip de vehicule au o cotă de piață sub 60% din media UE, raportată la nivelul anului 2021. În acest caz, contribuția acestora va fi dublată, potrivit sursei citate.

Consiliul miniștrilor Mediului a aprobat marți, 9 octombrie, noua formă a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare.

”Principiul de bază de la care a pornit propunerea noastră a fost asigurarea accesului cetățenilor cu venituri scăzute la vehiculele curate. Acest lucru este demonstrat de cota de piață redusă a ZLEV în unele state membre. În cazul României, deși avem una dintre cele mai generoase subvenții din UE pentru ZLEV, adică până la 10.000 de euro prin programul Rabla Plus, constatăm că este foarte dificil să creștem cota de piață pentru aceste autovehicule, care în prezent este peste 0,2%, din cauza puterii de cumpărare mai reduse. Această decizie a Consiliului reprezintă un avantaj real pentru români, deoarece îi va motiva pe producătorii auto să vândă vehicule ecologice la prețuri accesibile în România, pentru a își îndeplini țintele”, a declarat Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului, potrivit comunicatului citat.

Foto: Actual de Cluj

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. OK, acum mai ramane sa avem si drumuri pe care se poate circula cu masina si nu doar cu tractorul.

    Dar nu se poate fiindca PSD vrea bani de aruncat in foc.

  2. Tigai electrice! Astea nu s masini!

    • N-ai mai vazut asa ceva la tine in sat.

    • Nu bre ,da’ am internet!

    • Masinile electrice, bicicletele, trenurile, avioanele etc. rezolva problema transportului in diferite moduri cu avantajele sau dezavantaje specifice. Pacat ca pentru unii, masina inseamna numai BMW cu toba tunata…. Ia gandeste-te putin…. Daca am trai intr-o lume a masinilor electrice si cineva ar dori sa breveteze masina „normala” pentru a o pune pe sosele nici nu cred ca ar primi vreodata autorizatie… Ce zici de asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.