G4Media.ro

Masca va deveni obligatorie şi în restaurante şi spaţiile de petrecere a…

Masca va deveni obligatorie şi în restaurante şi spaţiile de petrecere a timpului liber în Ungaria/ Și Bulgaria a introdus de o săptămână obligativitatea purtării măștii în exterior

Guvernul din Ungaria extinde cerinţa de a purta mască, astfel că, de săptămâna viitoare, aceasta va deveni obligatorie şi în restaurante şi în spaţiile de petrecere a timpului liber, a anunţat joi şeful adjunct al instituţiei responsabile cu gestionarea pandemiei de coronavirus, Robert Kiss, relatează MTI, preluată de Agerpres.

Noile reglementări vor intra în vigoare la 2 noiembrie, a spus el într-o conferinţă de presă.

Conform noilor reguli, cetăţenii vor trebui să poarte mască în spaţiile de petrecere a timpului liber, în restaurante şi în zonele de mâncare şi băutură de la evenimentele sportive. Măştile vor putea fi înlăturate numai în timpul mâncatului şi băutului, a spus oficialul.

El a reamintit că purtarea măştii este în prezent obligatorie în magazine, transportul public, cinematografe, teatre, mall-uri, centre de sănătate şi îngrijire, la evenimente sportive şi în instituţii publice.

Context

În urmă cu o săptămână și Bulgaria a introdus obligativitatea măștii.

Ministrul bulgar al sănătăţii, Kostadin Anghelov, a declarat că purtarea măştilor în exterior devine obligatorie în Bulgaria, începând de joi, 22 octombrie, transmite dariknews.bg, citată de Rador.

„Am analizat îndelung plusurile şi minusurile acestei măsuri. Ne aşteptăm la o scăderea a numărului de cazuri de infectare, dacă măsurile vor fi respectate cu stricteţe. În alte state, această decizie a fost deja luată. Purtarea măştilor va fi obligatorie pentru toţi până la finalul lunii noiembrie, dacă situaţia se menţine la fel. Scopul nostru principal este de a reduce numărul cetăţenilor bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini dintre aceştia să ajungă în spitale şi să diminuăm numărul deceselor. Este foarte important să spunem că prin această măsură protejăm şi medicii bulgari, pentru că vedeţi ce se întâmplă în unităţile medicale”, a adăugat ministrul bulgar al sănătăţii.

Anghelov a precizat că prin ordinul său oficial, perioada de carantină va fi redusă de la 14 la 10 zile.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ce spuneam, decit sa gindesti niste masuri mai bine faci ca ceilalti. Nici nu conteaza rezultatul (in final oricum bagam o carantina, asa, la disperare).

  2. Inutil si periculos!
    Adeptii covid sa stea in case!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.