G4Media.ro

Masca de protecţie, obligatorie începând de marți în județul Harghita/ Regula se…

Masca de protecţie, obligatorie începând de marți în județul Harghita/ Regula se aplica în toate spaţiile publice aglomerate, închise sau deschise 

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de marţi, în toate zonele aglomerate din judeţul Harghita, măsura fiind adoptată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) în vederea limitării extinderii noului coronavirus, transmite Agerpres.

Județul Harghita înregistrează în total de la începutul pandemiei 589 de cazuri, din care 5 în ultima zi. În ultimele 14 zile au fost înregistrate în județ aproape 150 de cazuri.

Potrivit hotărârii CJSU, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, în târgurile de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate, începând cu data de 11 august, ora 06,00.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, începând cu aceeaşi dată.

„Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până pe 10 august, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie. Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie, unde va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie, vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice locale”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ursii sunt autohtoni in Harghita.
    Ursii au tot dreptul sa traiasca acolo, nu au venit de afara. Nu este vina lor ca unii veniti de afara le-au taiat padurile, le-au mancat fructele si ciupercile, le seaca raurile si lacurile de peste…

    Bear Lives Matters ! Bine pa!

  2. Mesaje RO-Alert în localităţi din Harghita, pentru a semnala prezenţa unor oameni care fac grătare in pădure ..

  3. Dacă raportăm la numărul de urși de pe planetă, si ne gândim că specia lor are dreptul de a supraviețui pe stânca asta, in zonele pe unde merg urșii ar trebui demolate casele si plantată pădure, iar mamiferele bipede, mai inteligente, să ajute si specia asta să trăiască in armonie cu natura!
    Cum v-ați simți dacă la anul ar apărea extratereștrii super avansați care ar spune că ii deranjam că existăm si ne-ar termina ca specie?