G4Media.ro

Marusyia, unul dintre delfinii aduşi din Ucraina, va avea un pui /…

sursa foto: Pexels

Marusyia, unul dintre delfinii aduşi din Ucraina, va avea un pui / ”Semne sunt, pentru că e deja mai pretențioasă, ușor irascibilă, câteodată refuză inclusiv hrană, pe urmă mănâncă mai mult decât ar trebui”

Angajații Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța monitorizează atent unul dintre delfinii din Ucraina. Marusyia este gestantă și, deși puiul se preconiza că va veni pe lume până la sfârșitul lunii noiembrie, acest lucru nu s-a întâmplat, relatează Agenția de presă Rador.

Managerul Complexului, Iulian Călin, ne-a declarat că schimbările la delfinul Marusyia sunt evidente.

„Ziua încă nu a venit, îl așteptăm cu toții, observăm o mărire în talie a Marusiei. Semne sunt, pentru că e deja mai pretențioasă, ușor irascibilă, câteodată refuză inclusiv hrană, pe urmă mănâncă mai mult decât ar trebui să mănânce. Oricum, e sănătoasă, e vioaie, e dispusă să răspundă la antrenamente, dar cu fluctuații. Cert este că se vede abdomenul mult mărit. Nu știm exact data. N-aș putea să vă dau o dată la care se va întâmpla evenimentul. Am mai dat o dată orientativ, am zis că până la sfârșitul lui noiembrie, s-a dus data… Acum, știți, e și pentru prima oară la noi, suntem în într-o experiență inedită – naşterea unui pui de delfin…“, spune Iulian Călin.

Un nou termen avansat de specialiștii Complexului pentru venirea pe lume a puiului de delfin este sfârșitul lunii aprilie 2023.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...