G4Media.ro

Mărturii cutremurătoare ale jurnaliștilor Associated Press care au identificat 10 locuri de…

Sursa foto: Telegram / Volodimir Zelenski (Zelenskiy / Official)

Mărturii cutremurătoare ale jurnaliștilor Associated Press care au identificat 10 locuri de tortură din Izium: ”O groapă adâncă, fără soare, o închisoare subterană care duhnea a urină și mâncare în putrefacție, soldați inconștienți expuși soțiilor”

The Associated Press a găsit dovezi ale existenței a 10 locuri de tortură în orașul Izium, în urma retragerii Rusiei. The Guardian a publicat câteva mărturii din reportajele lor de la fața locului, între care:

 • ”O groapă adâncă, fără soare, cu date sculptate în peretele de cărămidă. O închisoare subterană umedă care duhnea a urină și mâncare în putrefacție. O clinică, o secție de poliție și o grădiniță”.

Acestea se numără printre cele 10 locuri de tortură rusești localizate de jurnaliștii de la Associated Press în tot orașul ucrainean Izium. Tortura în Izium a fost arbitrară, răspândită și absolut de rutină atât pentru civili, cât și pentru soldați, în cele șase luni în care rușii au controlat orașul, a constatat o anchetă a AP.

AP a vorbit cu 15 supraviețuitori ai torturii rusești din regiunea Harkov, precum și cu două familii ai căror apropiați au dispărut în mâinile rușilor. Doi dintre bărbați au fost luați în mod repetat și maltratați. Un soldat ucrainean bătut și inconștient a fost expus soției sale pentru a o forța să ofere informații pe care pur și simplu nu le avea.

AP a confirmat, de asemenea, opt bărbați uciși sub tortură în custodia Rusiei, potrivit supraviețuitorilor și familiilor. Toți, cu excepția unuia, erau civili.

La un sit de groapă comună creat de ruși și descoperit în pădurea din Izium, cel puțin 30 dintre cele 447 de cadavre excavate recent purtau urme vizibile de tortură legate la mâini, răni prin împușcare de aproape, răni de cuțit și membre rupte, potrivit biroului procurorului regional din Harkov. Aceste răni corespundeau descrierilor durerii provocate supraviețuitorilor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Si ucrainenii sunt fascisti, nu?

  • Normal .. cum si pesedistii si hauristii sunt cei mai mari pattioti😞

  • probabil la.tortură sunt peste ruși..oricum,finalul va fi foarte urât și pt urainieni (decimați) si pt. rusi (izolați)- acum 60 ani amandoi ne-au torturat bunicii

  • @ Dan – Cum, ma postacule, nu mai ridici osanale lui putin? Gata? V-a schimbat textul, o dati pe aia cu „toti sunt la fel”?

 2. Rusia stat terorist!!! Acum!!!

 3. Rușii sunt suboameni, niste animale bipede.

 4. Te-au scăpat ăștia de la sanatoriu?

 5. tot ce a spus piticul atomic in ultimul discurs se aplica in totalitate in oglinda