G4Media.ro

Marş în orașul Bistriţa pentru comemorarea Revoluției din decembrie 1989

Marş în orașul Bistriţa pentru comemorarea Revoluției din decembrie 1989

Câteva zeci de bistrițeni, cu bentiţe tricolore la umăr, fluturând steaguri fără stemă şi ascultând melodiile care au marcat istoria României acum 30 de ani, au refăcut duminică dimineaţă marşul istoric care a scos în stradă 10.000 de bistriţeni, în 22 decembrie 1989, transmite Bistriteanul.ro.

Asociaţia Bistriţa Civică a organizat în această dimineaţă, la Bistriţa, un marş de comemorare a celor 30 de ani de la demonstrația bistrițenilor împotriva dictaturii comuniste. În 22 decembrie 1989, aproximativ 10.000 de bistriţeni ieşeau pe străzi, într-un protest spontan care a început la Fabrica Mecanică.

Iniţiatorul marşului de astăzi a a fost Florin Chereji, o figură marcantă anilor 90.

CItește tot articolul pe Bistrițeanul.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Presa liberă din România nu vorbește deloc despre evenimentele din Franța. Niciun ziarist român nu-l întreabă pe Cioloș, sluga lui Macron din Parlamentul European, ce se întâmplă în Franța. Ce înseamnă sistemul de pensii și pentru ce se bat francezii în stradă de peste un an.

  2. Si-au castigat romanii dreptul la intrunire si manifestatie pasnica dar cu jandarmii suflandu-le in ceafa oriunde se duc.