G4Media.ro

Marius Budăi, la preluarea Ministerului Muncii: Exclus să cresc vârsta de pensionare.…

Marius Budăi, la preluarea Ministerului Muncii: Exclus să cresc vârsta de pensionare. Nu putem să scoatem oamenii cu picioarele înainte de unde lucrează. Trebuie mai întâi să crească speranța de viață

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat vineri că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie, precizând că înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România. El a precizat că speranţa de viaţă pentru un bărbat în ţara noastră este de 70 de ani şi şase luni.

Marius Budăi a fost întrebat vineri, la preluarea Ministerului Muncii, dacă va creşte vârsta de pensionare în România.

“Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

El a menţionat că speranţa de viaţă pentru bărbaţi în România este de 70 de ani şi şase luni.

“Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a explicat ministrul Muncii.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu există conceptualizarea sănătății muncii în anii speranței de viață, nici măcar la INS, structura statală de unde ministru este informat de scăderea calității vieții din orice gospodărie.

 2. Nu există conceptualizarea sănătății muncii în anii speranței de viață, nici măcar la INS, structura statală de unde ministru este informat de scăderea calității vieții din orice gospodărie.
  Un alt geniu al dictaturii române.

 3. Ce speranță de viata?
  Mai întâi trebuie sa avem ceva speranță, în general, ori cu mafia USL la butoane nu putem spera nimic bun.
  Zi mai bine cat v-ați plănuit sa furați din banii publici. Sau, fiindcă e cifra mai mica, cat veți lăsa.

 4. Pretene,
  Lasa-ne cu aberatiile!
  Concentreaza-te pe problemele pe care are Ro!
  Bați campii!

 5. Speranţa speră să poată avea speranță de viață în românica.
  Abureală pentru aburiţi.

 6. CE VORBESTI SORO, CE TARE E SOFERUL ! el, el NU CRESTE !

 7. Pai, cresteti speranta de viata. Aaaa, nu se poate din pix. Scuze!

 8. Poate va ginditi și la noi manele cu mai mulți copii acea lege aprobată și tot a fost dată la o parte acea indemnizație ptr.mame eroine și mai ales acelea cu copii cu handicap.

 9. Daca nu nu omoara covidul o sa ne omoare foamea!!!voi incurajati nemunca!!!ce stres are ala cu ajutoare si sta cu coatele pe gard sau pe masa din bodega???mai dati-le niste bani de manele,mici, bere,tuica,tigari,vopsea de 0ar si unghii!!!si sa mai facaniste copii ca ia bani multi pe ei,dupa care ii trimite la furat si la cersit!!!rusine!!!de ce as mai munci,daca ma furi???