G4Media.ro

Marile universități din Consorțiul Universitaria cer evaluarea școlilor doctorale și includerea în…

Foto: Pexels.com

Marile universități din Consorțiul Universitaria cer evaluarea școlilor doctorale și includerea în analizele Asociației Universităților Europene, care a realizat prima clasificare internațională a instituțiilor de învățământ superior

Marile universități din România reunite în Consorțiul Universitaria îi cer Ecaterinei Andronescu să înceapă evaluarea școlilor doctorale. Solicitarea vine după ce ministrul Educației a amânat sine die procesul de evaluare. O altă cerere a celor 5 universități este finanțarea instituțiilor de învățământ superior pe bază de competiție. Universitaria anunță și că “a început demersurile pentru includerea universităților din România în analizele și statisticile realizate de Asociația Universităților Europene (EUA)”.

Universitaria cere, astfel, ca instituțiile de învățământ superior din România să fie din nou analizate de forul european care a evaluat pentru prima dată universitățile românești în 2011. Evaluarea internațională este prevăzută de legea educației Miclea-Funeriu, iar fostul ministru al Educației Daniel Funeriu anunța în urmă cu 8 ani, la prezentarea rezultatelor clasificării EUA, că finanțarea universităților românești urma să fie realizată în funcție de rezultatele în această clasificare. Implementarea finanțării a fost anulată de Guvernul Ponta.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tocmai Androneasca să evalueze școlile doctorale, cea care a permis înființarea în fiecare județ a 2-3 universități cu școli doctorale ?

  2. Felicit solicitarea Consortiul Universitaria . Referitor la modul de acordare a titlutrilor doctorale, dupa anii `95-2000 trebuie analizat de fiecare Univ. in parte , ptr,ca titularii unor doctorate , pe deplin nemeritate au devnit „experti In pretentii”