G4Media.ro

Maria Kolesnikova, una dintre liderele opoziției belaruse, internată la terapie intensivă

sursa foto: Agerpres/ EPA/STRINGER

Maria Kolesnikova, una dintre liderele opoziției belaruse, internată la terapie intensivă

Una dintre liderele opoziției belaruse, Maria Kalesnikova, a fost dusă la terapie intensivă într-un spital din orașul Gomel, potrivit unor informații citate de The Guardian.

Politicianul belarus de opoziție, Viktor Babariko, a scris pe Telegram că Kolesnikova, unul dintre cei mai proeminenți opozanți ai președintelui Alexandr Lukașenko, a fost dusă în urmă cu o zi la spital din motive necunoscute.

Lidera opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, a scris și ea, pe Telegram: „Vești îngrozitoare. Draga noastră Mașa, sperăm cu toții că vei fi bine!”,

Kolesnikova a fost condamnată anul trecut la 11 ani de închisoare, după ce a fost acuzată de conspirație în vederea preluării puterii, apel la acțiuni care să aducă atingere securității naționale și apel la acțiuni care să aducă atingere securității naționale folosind mass-media și internetul.

Ea a fost una dintre cele trei femei care, în 2020, s-au unit pentru a conduce o revoltă în care zeci de mii de belaruși au ieșit în stradă în cele mai mari proteste din istoria modernă a țării.

Maria Kalesnikova a fost arestată și dusă la frontieră, unde i s-a spus să părăsească țara. În schimb, se pare că și-a rupt pașaportul, alegând riscul de a merge la închisoare în locul exilului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...