G4Media.ro

Marea Britanie vrea să introducă de la 1 ianuarie noi reguli pentru…

Marea Britanie vrea să introducă de la 1 ianuarie noi reguli pentru a interzice accesul cetăţenilor UE cu cazier

Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie noi reguli prin care va interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier, ceea ce va însemna un tratament egal pentru aceştia cu regimul aplicat cetăţenilor cu situaţii similare din restul ţărilor lumii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

‘Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre’, a afirmat ministrul de interne Priti Patel.

‘Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli’, a spus Patel.

Modificările vor fi prezentate joi în parlament.

Ele prevăd că infractorilor străini condamnaţi la cel puţin un an de închisoare li se va interzice intrarea în Regatul Unit, iar pentru cei cu sentinţe mai scurte decizia va fi luată în funcţie de fiecare caz individual.

Şi cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinşi la graniţă dacă sunt recidivişti sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării.

Controlul imigraţiei a fost unul din factorii-cheie în votul pe care l-au dat britanicii în 2016 în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Responsabili din poliţie şi securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puţin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relaţiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârşit perioada de tranziţie.

Anunţul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală.

Foto: ministrul britanic de interne, Priti Patel / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Sunt acceptati doar jihadisti fara experienta, ca sa-si „faca mana” prin Londra, eventual sa ajunga primarul Londrei.

  2. Cum intra negrii cu barcile gonflabile lui Sorors si fug prin tunel, ai nostrii doar trebuie sa-si aminteasca de Aurel Vlaicu sau Henri Coanda. Primul e pe hartia de 50 sau goagăl. Totusi este o masura populista fara precedent la care UE nu pare capabila sa raspunda. E chestie arbitrara. Sunt omoruri din culpa, lipsuri din gestiune, conta sau alte porcarii imputate cu multi ani grei etc, care nu au de aface cu comportamentul antisocial. Cum e cu MI6 care facea petreceri cu halucinogene extrem de puternice cu adjuncti de institutii pe la noi? Poate un cazier si probe ADN nu strica sa le faceti la aia si colegii lor.Trist.

    • Spunea unul Toma, de se recomanda director de comunicare la Magurele, si fan Maria Tanase de ii studia rutele balbanice, via Albania, ca a platit 500 de Euro de Revelion. Nu este trist, este tragic. Cel putin ca femeie, in luna ianuarie 2020, sa ti mortis sa ma duci fara stirea mea intr-un cuib de javre penale comuniste, avand cunostiinta nu stiu de unde despre fascinacia mea pentru Dana Marihuana.

    • Am dat eu sau vreunul din colegi doxxing pe vreunul din siteuri??? De Magurele si celelate 4 sa nu mai vorbesti public. A fost ideea lui Ceausecu si toti am platit scump pentru treaba aia. Habar n-am tu ce fumezi, si nici nu ma mai intere!

  3. Inegalitatea raselor spurcate, in Romania sunt ovationati cu onoruri militare si promovati in functii publice iar in UK nu au voie ca turisti.

  4. Ai ciordit si vrei in UK? Pai ce? in Romanica nu mai ploua?

  5. Aurescu e incantat. El vrea sa retina cat ma multi infractori romani in tara. Ar putea sa bage reciprocitate, dar e posibil sa il tina minte aliatii de pe Axa, si sa nu mai pupe sinecura in veci.

  6. Mi se pare foarte corect. Ar trebui toate statele sa faca acelasi lucru.