G4Media.ro

Marea Britanie relaxează restricțiile pentru călătoriile în străinătate începând din 17 mai

Marea Britanie relaxează restricțiile pentru călătoriile în străinătate începând din 17 mai

Guvernul britanic a anunţat vineri relaxarea de la 17 mai a restricţiilor pentru călătoriile în străinătate, exceptând în special carantina pentru sosirile în Anglia din 12 ţări, între care Israel şi Portugalia, dar nu şi din Franţa, relatează Agerpres, citând AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor Grant Shapps a anunţat ridicarea interdicţiei de călătorie în străinătate, interdicţie rezervată din ianuarie pentru călătoriile esenţiale, şi instituirea unui sistem de restricţii care să clasifice ţările în trei categorii în funcţie de situaţia sanitară.

În lista verde sunt incluse 12 ţări, între care Portugalia, Israel, Gibraltar, Australia, Noua Zeelandă sau Singapore. Pentru aceste ţări testele vor fi totuşi obligatorii înainte şi după sosire, testul PCR costând în Regatul Unit peste 100 de lire sterline (115 euro).

Majoritatea ţărilor rămân clasificate în zona ”portocalie”, ceea ce înseamnă că pasagerii trebuie să intre în carantină unde doresc şi să facă mai multe teste.

”Destinaţii estivale cum ar fi Franţa, Spania şi Grecia, nu sunt încă incluse (pe lista verde), dar vom revizui lista ţărilor la fiecare trei săptămâni”, a explicat Shapps.

Pentru ţările din lista roşie, numai rezidenţii se pot întoarce în Anglia, dar trebuie să inte în carantină 11 nopţi la hotel pe cheltuiala lor, adică un cost de 1.750 de lire (aproximativ 2.000 de euro) de persoană.

La ţările şi teritoriile aflate deja pe această listă (în special America de Sud) se adaugă acum Turcia, Maldive şi Nepal.

Foto:  Pixabay / Johhnie Shannon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Buna ziua .Daca vin din Romania in Anglia mai trebuie test covid ?

  2. Buna ziua.Daca vin din România in Anglia, mai am nevoie de test? Sunt vaccinat vaccinata, am inclusiv rapelul .

  3. Daca plec din Romania spre Anglia de ce teste am nevoie atat la plecare din Romania cit si dupa ce ajung in Anglia. Mentionez ca am ambele vaccinuri facute.

  4. Dacă vin din Olanda în Anglia îmi trebuie test covid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.