G4Media.ro

Marea Britanie înjumătăţeşte preţul la gaze şi electricitate pentru companii din luna…

Foto Pexels/ Pok Rie

Marea Britanie înjumătăţeşte preţul la gaze şi electricitate pentru companii din luna octombrie/ Ministrul de finanțe: Am decis să intervenim pentru a opri colapsul firmelor, să protejăm locurile de muncă şi să limităm inflaţia

Facturile la energie pentru întreprinderile din Regatul Unit vor fi reduse la jumătate din nivelul preconizat pentru această iarnă, în cadrul unui uriaș pachet de sprijin guvernamental, transmite BBC.

Schema de reducere a facturilor la energie va stabili prețurile la gaz și electricitate pentru toate firmele timp de șase luni, începând cu 1 octombrie.

Spitalele, școlile, organizațiile caritabile și alte instituții, cum ar fi sălile comunitare și bisericile, vor primi, de asemenea, ajutor.

„Am decis să intervenim pentru a opri colapsul firmelor, să protejăm locurile de muncă şi să limităm inflaţia”, a anunţat ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng.

Această măsură vine după ce guvernul a anunțat un plan de 150 de miliarde de lire sterline pentru a ajuta gospodăriile să își plătească facturile în creștere timp de doi ani.

Se speră că acest nou sprijin va evita falimentele în masă și pierderea de locuri de muncă în toate industriile.

Oficialii nu au stabilit un preț global pentru ultima subvenție acordată firmelor, deoarece costul final va depinde de evoluția prețului pieței angro între octombrie și aprilie, când expiră sprijinul.

În cadrul acestui program, dezvăluit de Departamentul pentru afaceri, energie și industrie, se așteaptă ca prețurile cu ridicata să fie fixate pentru toți consumatorii de energie non-casnici la 211 lire sterline pe MWh pentru electricitate și la 75 lire sterline pe MWh pentru gaz timp de șase luni.

Schema va fi revizuită după trei luni, cu opțiunea de a extinde sprijinul pentru „întreprinderile vulnerabile” – dar nu se știe ce sectoare intră în această categorie.

Firmele nu trebuie să contacteze furnizorii, deoarece reducerea va fi aplicată automat la facturi, iar economiile se vor vedea începând cu facturile din octombrie, dar vor fi primite în noiembrie.

Schema se va aplica contractelor fixe încheiate la 1 aprilie sau după această dată, precum și contractelor și tarifelor variabile și flexibile.

Primul ministru Liz Truss a declarat că guvernul a înțeles „presiunea uriașă cu care se confruntă întreprinderile, organizațiile caritabile și organizațiile din sectorul public în ceea ce privește facturile la energie”.

„Așa cum facem pentru consumatori, noua noastră schemă le va menține facturile de energie la un nivel scăzut începând cu luna octombrie, oferindu-le siguranță și liniște”, a declarat ea.

„În același timp, stimulăm aprovizionarea cu energie de producție internă a Marii Britanii, astfel încât să rezolvăm cauza principală a problemelor cu care ne confruntăm și să asigurăm o mai mare securitate energetică pentru noi toți.”

Schema de reducere a facturii de energie se va aplica tuturor clienților de energie non-casnici din Anglia, Scoția și Țara Galilor. O schemă paralelă, bazată pe aceleași criterii și care va oferi un sprijin comparabil, va fi instituită în Irlanda de Nord.

Industriile mari consumatoare de energie, cum ar fi producătorii de oțel, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile cu ridicata ale energiei, care au crescut vertiginos în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Spre deosebire de gospodării, întreprinderile nu sunt acoperite de un plafon al prețului energiei, care reprezintă suma maximă pe care un furnizor o poate percepe pe unitate de energie. Aceasta înseamnă că facturile companiilor noncasnice au crescut și mai mult.

Elaborarea unui pachet de sprijin pentru întreprinderi a fost mai complexă decât pentru gospodării, deoarece există o varietate mai mare de contracte în diferite sectoare.

Stephen Phipson de la Make UK, care reprezintă producătorii britanici, a declarat că întreprinderile ar saluta „călduros” acest sprijin.

„Guvernul a oferit o schemă care este simplu de înțeles, dând asigurări sectorului de afaceri și punând imediat la dispoziție ajutorul atât de necesar pe care companiile l-au solicitat în toate domeniile, într-o perioadă în care costurile cu energia scăpau de sub control.”

Cu toate acestea, dl Phipson a avertizat că prețurile la energie vor rămâne probabil ridicate pentru mai mult de șase luni, iar firmele ar putea avea nevoie de „sprijin pentru o perioadă mai lungă dacă vrem să protejăm locurile de muncă și să rămânem competitivi”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu, nu e nici o problema in UK.