G4Media.ro

Marea Britanie, „în stagflație”, are nevoie de mai mulți migranți (patronate)

foto: captură video

Marea Britanie, „în stagflație”, are nevoie de mai mulți migranți (patronate)

Marea Britanie se află „în plină stagflație”, potrivit directorului general al CBI, principala organizație patronală a țării, care își deschide luni conferința anuală la Birmingham, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com. „Ne-am reunit, încă o dată, în vremuri extraordinare. Marea Britanie se află în plină stagflație – afectată de o inflație galopantă și de o creștere negativă”, a declarat Tony Danker luni, în deschiderea conferinței Confederației Industriei Britanice (CBI).

„Știm cum să combatem inflația. Știm cum să luptăm împotriva recesiunii. Dar nu știm cu adevărat cum să le combatem împreună”, a adăugat el.

Marea Britanie se află în recesiune, iar produsul intern brut ar urma să se contracte cu încă 1,4% anul viitor, potrivit previziunilor OBR, organismul guvernamental de prognoză bugetară. Inflația se situează la 11%, un nivel maxim al ultimelor patru decenii.

„Singurul lucru care menține creșterea economică este creșterea numărului de ore de muncă, datorită creșterii imigrației”, a declarat Danker în fața unei săli pline la centrul de conferințe Vox din Birmingham.

Șeful CBI a identificat trei priorități pentru creșterea economică. Guvernul trebuie, a spus el, „să deblocheze investițiile din sectorul privat”. Acesta trebuie să „schimbe regulile economice” pentru a depăși obstacolele politice. Întreprinderile trebuie „să fie și mai ingenioase”.

De asemenea, el a solicitat o mai mare flexibilitate a normelor privind imigrația. „Să avem migrație economică în zone în care nu vom avea în curând muncitori sau competențe acasă. În schimb, haideți să facem ca aceste vize să fie pe termen fix”, a spus el.

„Amintiți-vă că PIB-ul este un simplu multiplicator a două lucruri: oamenii și productivitatea lor. Și este timpul să fim sinceri: nu avem nici oamenii de care avem nevoie, nici productivitatea”, a insistat el.

De asemenea, Danker a cerut luni accelerarea comerțului internațional al țării, „cel mai scăzut ca procent din PIB din G7”, prin semnarea unui acord privind disputa protocolară din Irlanda de Nord, pentru a debloca potențialul acordului Brexit cu UE.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi nu ăsta a fost motivul principal pentru care au ieșit din UE? Că au prea mulți străini la lucru. Acuma să se descurce cu forța de muncă proprie. Îs curios câți nativi vor ocupa muncilele alea grele și prost plătite, ocupate până nu demult de străinii ăia mult huliți.
    Se întoarce politica asta deșănțat-naționalistă în capul lor precum un bumerang.