G4Media.ro

Marea Britanie avertizează că o recunoaștere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei…

Sursa foto: Twitter / Liz Truss

Marea Britanie avertizează că o recunoaștere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei ar reprezenta o dorință de „confruntare” din partea Rusiei

Londra a avertizat joi Moscova cu privire la o posibilă recunoaştere a teritoriilor separatiste din Ucraina, care ar reprezenta, potrivit şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, o dorinţă de ”confruntare” din partea Rusiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Deputaţii ruşi au votat marţi un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani.

Acceptarea acestei cereri ”ar reprezenta un nou atac la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei” şi ar demonstra o decizie a Rusiei de a ”alege calea confruntării mai degrabă decât cea a dialogului”, a declarat ministrul de externe britanic, potrivit unui comunicat.

”Cerem Rusiei să înceteze comportamentul său destabilizator faţă de Ucraina şi să pună în aplicare angajamentele pe care şi le-a asumat liber, în special acordurile de la Minsk”, a adăugat ea.

La fel ca Bruxellesul şi Washingtonul, Londra consideră că aprobarea acestei rezoluţii de către Kremlin ar reprezenta o respingere globală de către guvernul rus a angajamentelor sale conform Acordurilor de la Minsk, semnate în 2014 şi 2015, sub mediere franco-germană şi care prevăd revenirea acestor teritorii în cele din urmă sub controlul Kievului.

Sursa foto: Twitter / Liz Truss

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter