G4Media.ro

Marea Britanie anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după referendumurile…

sursa foto: captura

Marea Britanie anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după referendumurile ilegale din Ucraina

Marea Britanie a anunțat un nou pachet de sancțiuni ca răspuns la referendumurile ilegale organizat de Rusia în Ucraina, potrivit The Guardian.

Cele 92 de sancțiuni îi vizează pe cei care se află în spatele voturilor fictive din cele patru regiuni ucrainene, precum și persoanele care continuă să susțină războiul Rusiei.

Printre cei 33 de oficiali sancționați din cauza referendumurilor se numără Serghei Eliseev, șeful guvernului recent instalat în Herson, Ivan Kusov, ministrul educației și științei în așa-numita Republică Populară Lugansk, și Evhen Balițki, numit de ruși șef al guvernului în Zaporijia ocupată de Rusia.

De asemenea, au fost sancționați oligarhi – inclusiv „regii imobiliarelor rusești” God Nisanov și Zarakh Iliev – cu o avere netă totală de 6,3 miliarde de lire sterline, precum și membri ai consiliilor de administrație din organizații de stat.

„Referendumurile de fațadă desfășurate cu pistolul la tâmplă nu pot fi libere sau corecte și nu vom recunoaște niciodată rezultatele lor. Ele urmează un model clar de violență, intimidare, tortură și deportări forțate în zonele din Ucraina pe care Rusia le-a confiscat”, a declarat ministrul de externe James Cleverly.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...