G4Media.ro

Marea Britanie amână introducerea controalelor vamale complete asupra importurilor din UE, în…

Sursa foto: Unsplash/ Ethan Wilkinson

Marea Britanie amână introducerea controalelor vamale complete asupra importurilor din UE, în condițiile în care se confruntă deja cu dificultăți de aprovizionare

Guvernul britanic a anunţat marţi că amână introducerea controalelor vamale complete asupra importurilor provenite din Uniunea Europeană (UE), într-un demers „pragmatic”, în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă deja cu dificultăţi de aprovizionare, informează AFP, citată de Agerpres.

„Vrem ca întreprinderile să se concentreze mai degrabă pe relansarea lor postpandemică decât să se confrunte cu noi exigenţe la frontieră şi din acest motiv am stabilit un nou calendar pragmatic pentru introducerea de controale complete la frontieră”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Frost, într-un comunicat.

„Întreprinderile vor avea acum mai mult timp pentru a se pregăti pentru aceste controale ce vor fi puse în aplicare progresiv pe parcursul anului 2022”, a adăugat Frost.

Pandemia de coronavirus a provocat probleme de aprovizionare în Regatul Unit, care se resimt mai ales în sectorul agroalimentar, unde noi reguli privind importul de produse de origine animală ar urma să fie introduse începând cu luna viitoare.

Pentru a acorda mai mult timp întreprinderilor să se adapteze, aceste reguli vor fi amânate până la 1 ianuarie. Guvernul a decis de asemenea ca, în pofida faptului că declaraţiile şi controalele vamale vor fi introduse la 1 ianuarie 2022 după cum era prevăzut, declaraţiile în materie de siguranţă şi securitate, cum sunt certificatele fitosanitare, să nu fie cerute înainte de 1 iulie 2022.

În Regatul Unit, problemele de aprovizionare s-au amplificat din cauza penuriei de mână de lucru, în special în transportul rutier, o problemă agravată de Brexit, care complică intrarea în această ţară a lucrătorilor europeni, mai ales în domeniul logisticii sau al industriei alimentare.

Sursa foto: Unsplash/ Ethan Wilkinson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...