G4Media.ro

Marcel Vela: ”Valul de români care vin în țară este în creștere,…

Marcel Vela: ”Valul de români care vin în țară este în creștere, nivelul de stres din Italia este crescut”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că numărul românilor din Italia care se repatriază este în creștere și a spus că sunt cazuri în care unii dintre ei folosesc tot felul de stratageme pentru a evita perioada de carantină la întoarcerea în țară.

”Foarte multi români  doresc să vină spre casă, nimeni nu este bucuros. Nu-i acuzați, este o situație neplăcută (…) Valul este în creștere pentru că s-au oprit zborurile în Italia, nivelul de stres în Italia este crescut. Oamenii au revenit pe varianta rutieră cu mașinile personale, dar oamenii sunt ajutați să ajungă acasă”, a declarat Mircea Vela.

El a precizat că la graniță se formează convoaie de câte 10 mașini escortate de poliție către județele de origine unde trebuie făcută carantina.

Vela a spus că un convoi a fost oprit la intrarea în  București pentru a evita aglomerația de la orele serii, apoi coloana s-a împărțit în două: una către Prahova, alta către Constanța, județele din care erau românii veniți din Italia.

”Nu s-a pierdut nimeni pe drum, iar oamenii au avut un comportament civilizat, au apreciat soluția găsită de MAI”, a spus ministrul de Interne

Ministrul Vela a precizat că sunt numeroase cazurile în care unii români încearcă să evite carantina. Unii au mers mai întâi în Franța, Germania sau Moldova, țări pe care le-au prezentat autorităților ca țară de plecare.

Foto: Marcel Vela (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Niște patibulari.

    • Nu merita,este smecherie!Se juiseaza,odata cu instalarea mortii!Ar fi un bonus nemeritat.Pedepsele cele mai mari,pentru ei,ar fi ca statul Italian,dupa trecerea pandemiei,sa-i premieze cu cate 100.000 de mii de euro pe toti imigrantii care nu au dat bir cu fugitii.Si,ca pedeapsa complementara,sa nu li se mai permita revenirea in italia,in veci!

  2. Italia si alte tari abia asteapta sa scape de ei. Iar mesajul Romaniei este tipic, se poate si asa. Cand o sa se faca educatie in tara asta? Poate o vor face virusii, cand o sa-ti vezi familia bolnava, printre altii. Nu esti destept cand pacalesti, esti doar smecher, limitat si smecher.

  3. Aici nu-i nici un stres.

    Nu ziceau PSD-racii ca dau nu stiu cate mii sau zeci de mii de euroi la cei care vin in tara? Uite ca visul li s-a implinit, asa ca, acum sa-i vedem de unde ii scot! Din cavou, din perete, din conturile offshore, dintr-o punga, dintr-o groapa sapata in curte, o geanta…