G4Media.ro

Marcel Vela: Românii vor fi anunțați prin sistemul Ro-Alert de fiecare situaţie…

Marcel Vela: Românii vor fi anunțați prin sistemul Ro-Alert de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a informat că românii vor fi anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat o ședință pentru verificarea gradului de pregătire a instituţiilor statului responsabile pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece, la care au participat premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar şi reprezentanţi din cadrul celorlalte autorităţi publice cu atribuţii pe această linie.

„Am discutat despre soluţii, dar mai ales despre cum trebuie să ne asigurăm, prin măsuri eficiente, că prevenim şi gestionăm orice provocare generată de sezonul rece. În cadrul şedinţei, în sistem videoconferinţă, am luat legătura cu toate prefecturile de la nivel naţional, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar şi necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Ca măsură de prevenţie şi avertizare, am stabilit ca cetăţenii să fie anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Asta e la fel ca cei care abuzeaza sunand fara motiv temeinic la 112 sau sa intrebe daca ploua afara.
  Ro alert e doar pentru urgente! Sa nu faceti precum Petrica si lupul.

 2. Exact cum banuiam. Ceea ce a fost gandit initial ca o modalitate de anuntare in sistem de difuzare (broadcast) pe o arie limitata SI IN SITUATII CU TOTUL DEOSEBITE, va deveni norma.
  De frica sa nu fie acuzati de ceva IJSU-urile vor face abuz de mesaje de acest fel. Eu de zile in sir primesc mesaje de alerta ca sunt intr-o localitate in care a fost depasit numarul de cazuri COVID. doar pentru ca telefonul meu este inscris intr-o celula dintr-un oras mare aflat la 15 km distanta.

 3. Vela insista ca PNL sa piarda voturi in 2024. E bataie de joc.

 4. Romanii au nevoie de un sistem Ro-Alert sa fie avertizati impotriva hoțiilor și asasinatelor crimei organizate institutionale.

 5. plavanul …dragi credinciosi….ro alert ….incompetenta la ea acasa

  • păcat că mafia PCR-FSN-PSD ”a câștigat” , că-și mai demonstra o dată ”competența” aia pe care a arătat-o 30 de ani până acum.

  • daca nu „stiati”, „postez” din orice pozitie.

  • Mai mult decât poate postacul hoț care fură numele bad@ să facă față. Dar e ocupat, are mai multe fantoșe, e de înțeles.

 6. Vine vremea declarațiilor pe proprie răspundere, pregătiți topul de hârtie și pixurile că imediat vă dă să scrieți după dictare! Mai sunt câteva ore.

  • Păi nu ziceau trolii mafiei PRO-USL-PSD că ”mor oameni pe capete” și că trebuie lockdown, nu ”alegeri”? Acum nu mai trebuie?

 7. Romanii si-au inchis roalert de cand ati inceput sa dati de 3 ori pe zi mesaje cu carantina si masca.

 8. A intrat Bad@ în priză a început să facă spume galbene la c, ur

  • iar ”a început”să-șimiște plăcile tectonice” trollul Moromete din ”codrii vlăsiei”. Când o fi învățat să vorbească așa, când era ”șoim, pionier sau militar”?

 9. astia nu stiu stiu cum sa se mai bage in seama pentru a-si justifica existenta de paraziti.

 10. Pe subordonați când îi anunțați de salarizare!?sau faceți surprize!? să n-aveti voi surprize!? Pa!