G4Media.ro

Marcel Vela: Nepurtarea măștilor de protecție trebuie sancționată și va exista un…

Marcel Vela: Nepurtarea măștilor de protecție trebuie sancționată și va exista un Ordin care să prevadă „fapta” și „penalizarea”

Nepurtarea măștilor în spații închise nu va mai fi tolerată fără a fi sancționată, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunțând că se lucrează la un Ordin care va reglementa atât „fapta” cât și „penalizarea”, relatează Agerpres.

Prezent la punctul de frontieră Nădlac I, ministrul Vela a spus că la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii este în lucru „documentul” care prevede măsurile coercitive în privința obligaţiei purtării măştii.

„Ideea este că nepurtarea măştii este un caz care nu e compatibil cu regulile şi în mod normal el trebuie sancţionat. Probabil că sunt şi unele cazuri de excepţie, nu ştiu, probabil cei care sunt alergici, sau cei care pot motiva că purtarea măştii le face rău, dar acest lucru trebuie stabilit de Ministerul Sănătăţii”, a spus Vela.

Despre cuantumul amenzilor, ministrul a precizat că: „este stabilit în lege, doar trebuie Ordonul care să implementeze fapta şi penalizarea”.

„Aşa cum ştiţi, este obligatoriu să purtăm mască în spaţii închise. (…) Fie că mergem la magazin, fie că mergem cu autobuzul, tramvaiul sau metroul. Această obligaţie revine în principal agentului economic care face transportul, adică el trebuie să ştie că un cetăţean nu poate să fie pasager dacă nu are masca la el, care să protejeze nasul şi gura”, a mai spus Marcel Vela.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea. (Marcel Vela, Ludovic Orban)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. maricele , ce vrei ma ?

 2. Caz exceptat: Sindromul Ciolacului PSD

 3. Aha, deci nici asta nu e contravenție încă!
  Bai, dar prosti mai sunt guvernanții ăștia!

  • Oare nici un avocat nu are oo sa i dea in judecata pe boii astia, care ingradesc drepturi? Da, imi interzice magazinul sa intru daca nu am masca pe mecla, dar nu dai tu lege/ordonante si alte rahaturi sa ma obligi s o port. Astia is mai prosti decat prevede legea!

 4. In poza asta zici ca-s de la ministerul Silly Walks: https://www.youtube.com/watch?v=eCLp7zodUiI

 5. Păi și vrei ca șoferul de autobuz sau vânzătoarea din magazin să se bată cu idioții care nu respectă prevederea.
  Sunt sate întregi unde nu au ținut cont de carantină și poliția nu a putut face nimic, de ce credeți că vânzătoarea sau șoferul ii poate pune la punct?

 6. Buna seara!”Va” exista un ordin,” „vom” penaliza ,”vom” amenda!!!Pentru ca „veti”studia doar după ce vi se „va” intâmpla domnule Vela,va găsesc Ciolacu și Ponta, cu pantalonii în vine…..iar pnl-ul Alinutei face fandari doar cu Constituția!!!!

 7. Şi pe când Ordinul ? Cu legea aţi ȋntârziat, de Ordin aţi uitat,vă mai salvează parţial cei care vă trag de mânecă. Mai lăsaţi autolauda şi ȋncercaţi să faceţi ceva util pentru această ţară. Pentru că ȋntre timp oamenii se ȋmbolnăvesc şi din păcate unii mor. Şi ȋnainte să vă lăudaţi mai uitaţi-vă la ce se ȋntâmplă ȋn ţările din jumătatea estică a Europei şi la statisticile acestora !

 8. In anexa la HG 394 din 18/05/2020 scrie:
  Art.1 – În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele
  măsuri:
  1. În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la
  locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin
  ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13
  și art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.”

  Nu reușesc sa găsesc Ordinul Comun pe tema asta. Poate ne spune dl Vela unde sta ascuns acest ordin comun, în care dansul este co-semnatar.

  • Cred ca nu putea emite ordinul pana nu se vota în Parlament încuviințarea stării de alerta! Cred ca ar fi fost ilegal!

 9. Cum bai Marcelus, INCA nu exista? Ati lucrat doua luni la legea aia si tot nu-i gata?