G4Media.ro

DOCUMENT Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat un nou acord cu…

DOCUMENT Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat un nou acord cu Biserica Ortodoxă: Credincioșii nu mai au voie să iasă din casă pentru Paști, pâinea sfințită și lumina vor fi aduse de personalul clerical și de voluntari, nu de polițiști

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis miercuri seara că s-a modificat complet acordul cu Biserica Ortodoxă, după ce în spațiul public au apărut critici dure cu privire la decizia inițială, de relaxare a restricțiilor de distanțare pentru credincioșii care vor să meargă la Biserică, de Paște.

Însuși președintele României, Klaus Iohannis a ieșit  miercuri să critice decizia Ministrului de Interne, îndemânându-i pe români să stea acasă, să nu asculte sfaturile „unora sau altora”.

Vechiul acord nu mai este însă valabil, iar românii nu mai au voie să meargă la biserică, a anunțat ministrul Marcel Vela. „Paștile” și Lumina Sfântă vor fi împărțite de personal clerical și de voluntari.

Mai jos, declarațiile complete, precum și textul noului Acord.

„În această seară am aut o noua discuție cu patriarhul BOR și am ajuns la un nou acord.

Având în vedere estimările recente ale specialiștilor despre extinderea pandemiei în următoarele 2 săptămâni, acordul din 14 aprilie se modifică:

1. Slujbele din noaptea de înviere se vor oficia cu respectarea ordonanțelor militare, fără participarea credincioșilor în incinta, curtea bisericilor

2. Pâinea sfințită numită „Paști” va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și volunrtari, vineri și sâmbătă, între orele 8-17, și duminică între orele 6-12, la solicitarea credincioșilor

3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de personalul clerical și maximum 5 voluntari, sâmbătă. Personalul clerical și maxim cinci voluntari echipați vor distribui lumina și paștile respectând Ordonanțele Militare, având asupra lor actele și un ecuson

4. Credincioșii vor primi „Paștile” sau Sfânta Lumină fără a ieși în stradă. În cazul blocurilor, va exista un reprezentant desemnat

5. În spitale fără preot, cadrele MAI vor distribui Sfânta Lumină

Structurile coordonate de MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata activității”

  

ACORD

Având în vedere estimările recente ale specialiştilor referitoare la extinderea pandemiei în următoarele două săptămâni, pentru a spori măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, Acordul Patriarhiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, din data de 14 aprilie 2020, se modifică după cum urmează:

 1. Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanțarea fizică, fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.
 2. Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paști (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 –12.00, la solicitarea credincioşilor.
 3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.
 4. Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ștampilat de parohie.
 5. Credincioşii vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).
 6. În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune în noaptea de Înviere vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.
 7. Structurile coordonate de către Ministerul Afacerilor Interne (Poliţie, Poliţie de frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie locală şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale) vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus.

 

Patriarhia Română

 DANIEL

Patriarhul României

Ministerul Afacerilor Interne

Ion – Marcel VELA

Ministrul Afacerilor Interne

Sursa Foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

107 comentarii

 1. Cum arata criticile aspre si cum arata criticile moi?

  Cata tragedie g4media. Nu mai asculta sclavii de politicile corecte pe care le promovati.

  Eu doresc sa tina nebunia de presa 6 luni. Sa vezi ce va iesi cand nu vor mai avea oamenii de mâncare. Ati distrus economia cu o gripa mai agresiva. 2 ani vom munci sa ne r3vebim

  • Bine zis.

   Toti spalatii pe creier insista cu izolarea. Cand Vor muri de foame sau i-o da afara banca sa vezi cum o sa urle ca de ce ei.
   Austria a redeschis magazinele. Noi urlam sa stam izolati.

  • PENTRU CEI INTELIGENTI!
   Dupa Colectiv majoritatea au murit de nosocomiale!
   Acum cei care au Covid mor de ce?
   Au disparut nosocomialele?
   Unde sunt trecuti oare?

  • Comentariul tau e prea nteligent pentru cei de pe aici care cred ca banii cresc in copaci. Creste divergenta fata de tarile UE, daca ei muncesc si noi stam. Plus ca lumea iese. Exprimentul asta globalist de rahat e un esec in Romania. Nu exclud sa vad s oameni pe langa biserici in noaptea de Inviere. Decizia din Miercurea lui Iuda va ramane blestem pentru toate iudele care au luat-o. Stiti ca ii injur pe securisti pe aici, dar respect celor de la SRI care au informat corect autoritatile cu prvire la starea de spirit a populatiei. Decizia a fost luata in functie de aceasta dar a venit Iuda de la Controceni care sa se tina in planul de actiune de coronavirus a globalistilor satanisti.

  • Sincer? Nu ii respect mai putin pe securisti, etnii, etc.
   Omul este OM indiferent de religie, cultura, etc.
   Din pacate globalizarea nu va functiona niciodata, suntem foarte diferiti ceea ce multi nu pricep.
   Ne alegem prietenii si partenerii de viata diferit, dupa criterii personale, etc.
   Un om educat nu are nevoie de ciomag, el stie cand sa se opreasca.
   Eu nu vreau sa traiesc bine in singuratate ci alaturi de voi toti, pentru ca impreuna suntem Romania!
   Este dureros sa vad cata ura au unii si ma intreb de ce!?

  • Meci pierdut de Iohannis.

   Kelemen de la UDMR a fost primul care a avertizat si cerut in public desfiintarea acordului MAI-BOR.
   Vocea ratiunii a fost insa singulara si prea firava.

   Dar alianta BOR-PNL acum pare de neclintitat, modificarile aduse Acordului sunt praf in ochi, iar marele castigator, BOR iese din meci mai intarit decat vreodata.
   Iar PNL spera sa tempereze procesul de erodare a imaginii publice.

   Culmea, ca nici PSD nu poate si nici nu doreste sa intervina de teama pierderii capitalului politic.

   Urmandu-l pe Kelemen, Iohannis a rabufnit si el in public, cerand acelasi lucru.

   Insa e clar, Presedintele a pierdut acest meci.

   Zicala din popor zice ca cine se amesteca cu porcii, porcii-l mananca.

   Oare va invata ”romanul” Iohannis din lectia primita unde-i este locul si pana unde-si poate intinde plapuma in Romania?

 2. si eu care credeam ca isi da demisia vela.
  bataie de joc!

  vai si amar de Romania!

  • Cum ar fi sa demisionezi tu defintiv?
   Mai omule esti fata in fata cu moartea si tot nu incerci sa fi mai bun?

 3. Un singur lucru a fost indreptat ! Ministerul Afacerilor Interne nu mai este subordonat BOR iar politistii nu mai executa sarcini preotesti in urmatoarele trei zile !

  • Individ incuiat ai cumva impresia ca politistii sunt bolovani?
   Au si ei gunoi in curte dar sunt oameni! Au sentimente, familii, credinte!

  • de cand si pana cand patriarhul BOR este deasupra presedintelui Romaniei (ales direct de catre popor prin vot direct)? de cand si pana cand exista necesitatea sa trebuiasca „acorduri” cu BOR? nu stiu sa scrie in constitutie cum ca trebuie ca BOR sa isi dea acceptul, sa ii se ceara parerea si acceptul. ce, urmeaza ca avocatul poporului sa conteste la curtea contitutionala te miri ce, si curtea contitutionala sa dea castig de cauza BOR ului?

   am impresia ca exact prin astfel de „artificii” s.a ajuns in evul mediu ca biserica sa primeasca atributii extinse (dincolo de cele spirituale) iar apoi a inceput sa faca unele din cele mai oribile atrocitati impotriva oamenilor.

   noi suntem normali !?

  • @un romanas:
   Vezi ca ai lasat descuiata partea nelobotomizata a greierelui tau si au tulit-o aia trei neuroni second hand primiti de la fratii tai intru habotnicie !

   PS. Ti-i aresteaza dragii tai politai pt ca ii gasesc in grup de trei si ramai stingher de tot !

 4. Aceste masuri alaturi de noile prevederi cuprinse în Ordinul ministrului Sănătății nr. 622 din 14 aprilie 2020, semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan și publicat miercuri în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 315 din 15 aprilie 2020, cu privire la carantinarea la domiciliu a persoanelor asimtomatice, fara testare, care intra in Romania, bastinasii autohtoni vor iesi din starea de urgenta la iarna!

 5. V-ati gandit vreodată mari oameni de presa ca era de 100 de ori mai ieftin si mai eficient sa se construiască spitale de campanie si sa se cumpere aparate pt respiratia artificiala decat sa se oprească toata economia? Se creștea rapid capacitatea sistemului medical de a lupta cu 1 singur inamic: covid.

  In schimb, ati distrus economia de piata, ati distrus libertățile, ati distrus libera circulație- posibil iremediabil, ati creat precedentul cu „guvernul face ce vrea mușchii lui daca este criza”. Ati aruncat toata omenirea cu 500 de ani inapoi ca sa vindeți voi cacaturile de ziare.

  • 100% de acord. Singurii care au avut de câștigat au fost marile organizații financiare, care au dat căruțe cu bani împrumut. Deci dacă știm cui folosește, știm tot… Iar liberalii noștri, în care ne-am pus speranța, ne-au făcut de comandă pentru cine știe câți ani. Vai mama lor, vai mama noastră.

  • Te-au distrus și pe tine, după cum pare.
   Distrusule

 6. Sa vina daniel cu maibahu!

 7. Atât Vela cât și BOR au dat dovadă de înțelepciune. Valul de critici suburbane care s-a abătut asupra lor e irațional. Acordul la care s-a ajuns nu pune în pericol oamenii mai mult decât mersul la cumpărăturile de strictă necesitate. Cu greu îmi explic atitudinea critică lipsită, în opinia mea, de echilibru, a unora dintre jurnaliștii G4Media. A fost o surpriză neplăcută pentru mine. Sper că după ce va trece fierbințeala acestor zile să meditați cu calm asupra circumstanțelor și să apreciați soluția găsită de Vela, care are și meritul de a fi rezistat multor presiuni interne și externe.

  • Draga mihai,

   Sotul meu ar spune acum ” sa moara mata” cu merite cu tot. Doneaza tot bisericii si dispari. Esti de medicamente, impreuna cu Vela si restul pipilor.

   Maine urmeaza sa ne spui ca dc bati o cruce nu te infectezi.

  • Vrei cumva sa iti doneze tie duamna?

  • Nu auzisem de Vela pana acum cateva luni si nu ma incanta partidul in care este, dar e mai bun decat 99% dintre ratatii politicieni ai emanatilor de dupa 89.
   Nu e perfect dar stie sa comunice! Bravo lui.

 8. Vela nu intelege cateva lucruri si asta este foarte grav:

  – virusul nu face discriminare, se transmite fie de politisti fie de „voluntari” ai bisericii care intra in contact cu oamenii la ei acasa
  – faptul ca politistiii au fost facuti slujitorii Nefericitului Daniel il descalifica si il face incompatibil cu functia de ministru al MAI, in consecinta: DEMISIA
  – asa-zisa intelegere cu BOR trebuia desfiintata si nu modificata
  – in conditii de pandemie nu pui sute de mii de voluntari posibili purtatori de virus sa umble din casa-n casa
  – popii nu au voie in biserici, asa cum nu are voie nimeni, popii sa stea acasa si sa slujeasca din sufragerie
  – DEMISIA acestui presh de ministru este minimul de decenta pe care o poate face, dupa care urmeaza anchetarea lui pentru zadarnicirea prevenirii bolilor

  Orban si PNL-ul si-au dat arama pe fata: PNL si PSD aceeasi mizerie. Nu pot sa cred ca de data asta UDMR-ul a fost de partea buna a lucrurilor.

  • Unii au murit ca sa guitzi tu astazi in libertate fraiere!
   As fi vrut sa te vad pe vremea lui Ceausescu daca ziceai miau.
   Acum va dati mari si va vindeti pe 2 lei!

  • Si ce are de-a face sula cu prefectura? Lăsa omu’ sa se exprime, sa-si spuna punctul de vedere, de asta e democratie

  • Ma asteptam sa-si dea demisia dar Vela insista in tampenia lui sa puna viata oamenilor in pericol. Si isi contrazice propriile ordonante de urgenta. Idiot narcisist!
   Oare ce s-ar fi intamplat daca ministrul de interne era ateu? Cum mai supravietuia BOR de Paste ? ))))

  • Romanul asta cu limba maro devine enervant. Pupatorul de boase rusesti se lupta ptr anafura pascala si-anceput sa latre pe aici.:)

   Revenind. Puliticienii impreuna cu mafia religioasa impart acelasi pat. Mai rau e ca poporul roman e privat de educatie si inca are impresia ca religia inlocuieste ratiunea. Gen, religia te fereste de virus cand lingi toate clantele, religia iti baga bani in buzunar sa-ti iei mancare (ma bufneste rasul la asta:)) ) s.a.m.d. Este mirobolanta increderea atat de mare in bor, mai si toate structurile ce si-au batut joc pana acum de proprii cetateni. Sindromul Stockholm, caz de studiu.

 9. Operatiunea Infectarea continua

  Probabil au nevoie de morti ca sa justifice furturile care le fac zilnic, trebuie mai multe masti, mai multe combinezoane, ventilatoare, si asa mai departe, asta binenteles doar la televizor, ca in spitale 0

  ce dracu sa faca cu 300 de morti? trebuie cel putin 5000 pana in august, cum ne prezenta marele statistician de la guvern am uitat care era

  asta e un ‘aperitiv’, felul intai va fi carantinarea la domiciliu a romanilor veniti din zonele rosii

 10. Propun ca Statulul Politistilor sa fie modificat si sa se adauge calitatea de „slujitor al BOR-ului” si „purtator de lumina”.

 11. Pare ireal ce se întâmplă. Zici că suntem într-un banc cu polițisti.

  • Vrem ordonanță militară!!!
   Acest acord n-are nicio legalitate. Există o ordonanță militară în vigoare care interzice ceea ce scrie în acest acord. Deci va trebui să dați o altă ordonanță militară în care să vă scrieți alb pe negru imbecilitatea! Să rămână în istorie, să ne putem cruci și noi ăștialalți!

 12. Fute-m-as in lumina sfanta de la Ierusalim. Caca-m-as pe painea binecuvantata pe care o asteapta cu ciocul deschis „credinciosii”!
  V-as distribui eu zilnic, „credinciosilor”, putina lumina sfanta la cur, sa va saturati, imbecililor!
  V-as arde pe rug, nenorocitilor, asa cum „sfanta biserica” crestina a ars pe rug genii ale secolelor trecute, oameni nevinovati, in numele cica al lui Dumnezeu! Care Dumnezeu mai papagalilor?
  Credeti in toate prostiile, furati si apoi mergeti la biserici si va tarati ca soparlele, pe strada sunteti violenti si obraznici, credeti ca stiti totul si de fapt sunteti niste semianalfabeti, lipsiti de o minima educatie stiintifica. Huuuuoooooooo!

  • Mai usor, frustratule!

  • @ambianus, iar v-au tăiat apa rece la Bălăceanca, homalăule?

  • Tu meriti sa zaci in temnitele comuniste si sa meditezi la mizeriile pe care le spui!
   Mama ta banuiesc ca este mandra de tine!

  • Eu recunosc ca am mai scris comentarii cu niste cuvinte similare cu cele ale lui Ambiguus si niciodata nu au fost publicate. Am inteles ca acest site are anumite standarde etc. si ma pregateam sa ma conformez lor.
   Dar, ori ii lasam pe toti sa „ii futa” pe altii si sa „se cace” pe ce vor ei sau sa „bage in cur” una-alta, ori ii stergem pe toti.
   Deci, ce sa fie?

  • @Cat: Te inseli. Ei incearca sa nu-l posteze, dar eu aplic o tactica de persuasiune, care, iata, da rezultate. E pacat sa nu tratam niste imbecili asa cum merita, cu cuvinte grele, pentru ca aceste brute cu ifose nu merita nimic altceva. Ei nu au niciun fel de argumente, doar latra ca prostii. De aceea eu fac tot posibilul ca aceste mesaje sa apara.
   Iti sugerez sa copiezi mesajul si sa-l trimiti, retrimiti, de foarte multe ori. Oricum se mai pierd, eu am pierdut destul de multe cand nu a mers tactica.

 13. Nu va e ba rusine! O lume intreaga plange zecile de mii de morti si voua va arde de cretinisme, jigodiilor. Riscati viata semenilor vostri, fara rusine!
  F.u.t.u-va-n gura de handicapati cu Cristosul vostru in brate! Nenorocitilor!
  Nu se poate asa ceva! Ar trebui interzise porcariile astea pe veci. Incredibil cat de multa imbecilitate exista in Romania. Imbecili agresivi! Eu v-as da foc, javre ce sunteti!

  • Vezi sa nu arzi tu prietene caci acela care doreste raul altuia isi pecetluieste soarta!

  • Ai crede că în astfel de cazuri cu așa ceva se ocupă medici, epidemiologi și alți spacialiști. La noi se ocupă un prea de tot – fericit și un politruc cu falsă evlavie. Ipocrizie la nivel de stat. Totul se reduce la BANI ! Pfui !!!!

 14. Să vezi acum hoardele de voluntari, acreditaţi de trafaletul lui Daniel ca să dea cu tifla la poliţişti.

  Bravo Şică, cel mai guvern celebru!

 15. daca ai timp sa raspunzi:

  – ai primit un curier / livrare mancare in ultimele 4 saptamani? daca da, cum te-ai protejat de virus? ai avut banuiala ca acel curier poate fi infectat cu sars-cov-2, luand contact cu zeci de persoane zilnic, mergand din usa in usa, 5-6 zile pe saptmana?

  – ai fost legitimat de vreun politist? aceleasi intrebari ca la pct 1? cum ai evitat contactul?

  – daca intind mana cu o lumanare aprinsa, si tu la fel ca sa o aprinzi pe a ta, pastram lejer distanta de 1.5 m intre noi.

  – voluntarii erau echipati cu masti si manusi.

  – ai mers la supermaket? ai stat la o coada mica, cu pastrarea distantei necesare, in incinta magazinului? erau si alti oameni, nu? daca mergi de 2x/ sapt la magazin = 8 ori / luna … care e riscul sa te infectezi?
  de cate ori creste daca stai o singura data o coada mica in aer liber? astept un calcul matematic, o estimare, nu o parere.

  personal, nu sunt interesat de traditia bisericii, dar nici nu sunt impotriva ei.

  da, stiu, probabil nu merit sa traiesc in lumea pe care o vreti voi.
  criticati comentariul, in numele tolerantei pe care o promovati la orice pas.

  • Uite, o sa-ti trimit eu o demonstratie matematica, care arata ca povestea cu Doamne Doamne e o mistificare. Pastrati pentru voi asa zisa voastra credinta, ar fi un gest ce dovedeste civilizatie si spirit democratic.
   Puteti sa pupati oase, sa transmiteti boli, sa pupati icoane, sa va rugati ca prostii degeaba, sa faceti ce vreti voi, DAR FARA A DERANJA IN VREUN FEL PE CEI CE NU SUNT CA VOI.
   Dar voi, prosti si fuduli fiind, mai vreti si sa epatati, ca sa aratati cat sunteti de buni, de smeriti, etc. Sunteti niste jigodii. Mi-e scarba de voi.

  • total pe langa subiect…

   unde am scris mai sus ca e vorba de ortodoxie?

   imi pare rau pt tine; probabil niste sedinte de psihoterapie nu ti-ar strica. in general, incerci sa cauti in altii cauzele nefericirii tale.

  • Vezi sa nu te apuce scarba de prea multa ura si inatuare!
   Asa cum pentru tine e sfanta bodega asa pentru mine este inteligenta!
   Naivul crede pentru ca asa i se spune, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul iar crl cu adevarat cauta si descopera Adevarul!
   Cum te umpli de Covid inteligentule daca aprinzi o lumanare la intrarea unei case, bloc, etc. Vine omul si aprinde lumanarea si isi vede de ale lui.
   Exista zeci de solutii cap sec!

  • @nihilist: SSP……sa-ti traduc, papagalule?

  • Un roman iubeste inteligenta inaintea tuturot. Totusu, pentru el infectarea in cadrul unei interactini umane e un mister.

  • Cand iti functioneaza neuronii gasesti solutii si culmea e ca sunt dar pentru asta iti trebuie bunavointa.
   Visati ca puteti sa distrugeti si cand ca veni timpul sa nu va uitai limbajul de astazi.
   Fizica cuantica va dovedi cine are dreptate si multi dintre comentatorii de duzina vor realiza ca prin rigiditate au fost partasi la drama multora!
   Voi cei ce injurati Religia nu serbati nimic duminica, sunteti goi si saraci!
   Nu ciocniti oua si in loc de Pasca mancati hamburgeri!
   Daca nu ai becul adecvat electrictatea este o utopie, pentru ca tu nu ai lumina!
   Si totusi exista!

 16. Nu este suficient, intelgerea MAI-BOR trebuie anulata, nu trebuie ca oamenii sa circule catre casele oamenilor sa imparta Pasti, punct. Iar Vela trebuie sa isi dea demisia.

 17. Pe Vela il inteleg. Vrea prin Operatiunea Infectarea sa secere cat mai multi varstnici pt ca asa reduce electoratul PSD. Totusi patriarhul ce interes ar putea avea? Sau e agent sub acoperire? :-)))))

  • Ai inteles gresit.
   Daca ai auzit declaratia lui de alaltaieri, ca ce pregateste PSD…

   I-a fost frica ca daca nu o face el o face PSD si a vrut sa ia puncte chiar de pe terenul adversarului. Practic, a vrut sa-i fure o buna parte din electoratul ce mai fidel (era sa zic „credincios”)
   Ce conteaza ca declanseaza un nou motor de transmitere a pandemiei!
   Este Olimpiada de religie. Cel mai habotnic castiga … viata de apoi.
   „Apoi” sunt alegerile.

 18. Sa intelegem ca Vela nu demisioneaza , sau cum ?

  Una a zis presedintele , si alta o freaca Vela !!
  Omu o fi nebun ?

  Intreb pt un prieten …

  • apoi…, sa vedem, .. cine stie?…, maine, poimaine ne trezim ca ii ia locul lui iohanis, demis de BOR la contestatia avocatului poporului la curtea contitutionala. (prea l.a copiat in vestimentatie vela pe F. Underwood inbracat cu geaca de piele la primele ordonante militare).

   (PS. strict secret: BOR ul tanjeste sa inlocuiasca curtea constitutionala, ca prea tace toata lumea la ce hotareste ea. Lux, ce mai!
   bine, nici acum nu o duce prea rau, in hainele lor opulente cusute cu fire de aur, lanturi de aur de sute de grame la gat si viloace cu etaj in spatele bisericilor !)

 19. Suntem în secolul 21 și trebuie să facem tot posibilul ca Sfintele Paști și Sfânta Lumină sa nu ajungă în casele credincioșilor.Au incercat bolșevicii sa oprească aceste practici dar n_au reușit intru-totul.Citem nu demult intr o carte a fostul redactor de la Europa liberă,Ioan IOANID,cum niste bandiți au reușit să înșele vigilenta gardienilor și să săvârșească Sf Liturghie în mina Cavnic cu tot ritualul,inclusiv cu aprinderea Luminii Sfinte.Noi astăzi avem metode mai sofisticate decât acei bieți gardieni,în noaptea de Înviere ar trebui prin lege oamenii obligați să stea intru întuneric,nici măcar becurile nu ar trebui aprinse.Orice bec aprins ar putea sugera celor slabi de minte că Hristos exista și că El este Lumină.Noi progresiștii trebuie sa promovăm întunericul că poate acolo vom și ajunge.

  • Daca Hristos este lumina, sa intelegem ca el se deplaseaza prin univers cu 300.000km/s?

   Si cand EL, care este lumina, vine catre noi cu 300.000km/s, de unde vine?

   Unde este EL acum? Explicati-ne si noua, profanilor, cum sta treaba, dragi lingatori de icoane!

  • Mestere esti in lumea ta. Batman! Batman! Si dai, si lupta. N-am nimic cu tine si cu ceilalti credinciosi dar uite-te in jur si vezi ce tara au construit fratii tai de confesiune si bate-te cu ei si cu cei ce decoreaza cu ordine religioase „personalitati” ca Dragnea, Ponta, Oprisan, etc. Ca astia’s aparatorii credintei sau ce-o fi ea. Tot ii dati cu religia inainte si toti sunt mari crestini intr-o tara de rahat. Cum se pupa una cu alta?

  • @ambiguus este vorba despre lumina taborica vita incaltata

  • Hai ca m-am enervat!
   CAPETE SECI cel mai socialist dintre toti a fost Hristos minti intunecate ce sunteti!
   A vrut binele tuturor si ne-a adus Lumina in micimea noastra de infatuati!
   Si orbul vrea sa picteze dar nu poate iar tu scrii pentru ca si cu ce.
   Multumeste fraiere ca esti sanatos!

 20. Voluntari? O sa pacaleasca batrini bisericosi vulnerabili sa merga in zone de risc. Dar… mai baga romanul un ban cu forta in buzunarul popii iar asa ceva nu se poate rata.

 21. Mizeriile si politica la care se deda BOR-ul nu au nici o treaba cu religia. Noi ne rugam acasa, nu avem nevoie de popi, cadelnite si pupat poala popii. Aprind lumanarea de Inviere si singur, nu e nevoie de „lumina” adusa de purtatori de virusi. Legatura cu Dumnezeu si Isus nu ne este inermediata de popi, niciodata nu a fost asa. Dumnezeu e pretutindeni…

  Stim de ce a ajuns BOR-ul in vrie: saptamana asta este cea mai mare ocazie din an pentru a umple cuferele cu banii pe pomelnice, lumanari, spovedanii, etc. Daca turma sta acasa, de unde sa se umple cuferele? Si ce au zis ei? Daca voi stati acasa, sa venim noi la voi. mirenilor, sa ne luam dreptul…

 22. Dle Ambiguus Anus, batii câmpii. Un control psihiatric e mandatoriu in cazul dumitale. Cu ce deranjează un creștin care vrea sa ia Lumina, p un ateu științific ca dumneata! Pt ca nu crezi decât științei, bănuiesc ca t protejezi cu tot ce trebuie (masca, mănuși, sterilet). Știi matale, atunci când te duci la hypermarket ca in fata la casa ai un ateu bolnav sau un creștin sănătos?; te protejezi fata de virus, indiferent de unde ar veni el. Deci, de unde ura asta fata de cei care înțeleg sa și manifeste credința. Tu ești de fapt cel care negi libertățile altora, nu creștinii sunt cei care te afectează. Lasa ne p noi sa trăim și sa murim când ne este dat. La sfârșit, când toți vom Închide ochii, vedem fiecare unde și cum ajunge. Tu probabil o sa fii pământ și atât, pt ca nu crezi ca exista și suflet; deci te vei transforma in bălegar 🙂

  • Imi cer scuze dar o sa raspund eu. Romania are aproximativ 99% crestini restul fiind alte religii, agnostici, atei, etc. 89% cred ca se declara religiosi. Pentru cultele respective dam o caruta de bani. Cei care ne fura, mint, „conduc” sunt declarati crestini, unii chiar cu merite deosebite dupa actiunile B.O.R. Unde te uiti in tara asta crestini si credinciosi. Si acum ce basca lor fac „crestinii” astia cu Romania? Saraca, corupta, analfabeta. Nu cumva ar trebui sa recunoastem ca totu-i o mascarada si vorbarie goala? Roadele astea ale „pomului bun” cam put. Crestinul asta de Romania zice „Doamne ajuta” si isi face cruce inainte sa fure sau cine stie ce alte cotcarii. Are vreo valoare la nivel social(nu individual) invatatura Bibliei?

  • Cu toții avem hobby-uri, dar în situația de urgență NU se pot practica. Nu-ți neagă nimeni libertățile, dar ți se ordonă (prin ordonanță militară) la fel ca oricare altcineva să respecți regulile de luptă împotriva bolii. Dacă tu crezi că ești supranatural, că ai suflet, etc.. e fix treaba ta, dar aia nu te exonerează și nu îți dă drepturi în plus! Orice excepții pune în pericol viața multor altor persoane, inclusiv cadre medicale, polițiști, etc… E clar?

  • * NU se pot practica în grup (clarificare).

 23. O grămadă de oameni naivi pe situl asta. Vă imaginați că toată tarasenia asta e din cauza că popii au nevoie sa umple cuferele cu mălai?Nu popii sunt problema ci poporul.la ultimul recensământ 99% s-au declarat credincioși
  Dacă prin absurd ar dispărea popii ,mâine ar fi numiți alți preoți.poporul are nevoie de preoți .dacă vrem sa avem un stat progresist trebuie luptat împotriva poporului.Bolsevicii au băgat în cimitire și în lagăre toți preoți și au distrus sute de mii de biserici.ce folos,astăzi credința renaște întrucât poporul nu a fost distrus în totalitate.Nu fiți naivi, lăsați preotii in pace.luptati împotriva credincioșilor.

  • Si eu m-am declarat credincios de frica sa nu vina astia cu exorcizarea. Probabil au facut mai multi ca mine.

 24. Dar ANAF-ul cand ii calca pe Daniel et co.? BOR-ul face cea mai mare evaziune fiscala, Neferictul este il capo di tutti capi, asteptam anchete si bagari la zdup din randul feselor bisericesti.

 25. parnaie scrie pe tine si pe plavan pentru vrajeala asta sa imi zice mie cutu de nu

 26. Adică cel putin 110 000 de oameni vor tropai aiurea prin Romanika(16 000 de parohii, adică 16 000 de popi, plus 80 000 de voluntari, plus ajutoarele de popi etc).
  Hai, că în orașe, la blocuri cel putin e mai greu de năvălit, dar se vor duce in sate, la oamenii bătrâni si vulnerabili.
  Or să apară probabil si niste hoti deghizati in voluntar, show total.
  Plus că e si discriminare la adresa celorlalți creștini care nu au primit nicio derogare.
  Când toată Europa va începe să se relaxeze, noi o să stăm în casă, pretul pentru joaca lui Vela.

  • Stai acasa pentru ca ti-au distrus prietenii tai economia nu Vela sau Hristos cap sec!
   Daca nu era totul pe butuci acum aveai rezerve si nu te mai agitai aiurea.

  • „Cap sec” esti tu, postac penelist.
   Voi sunteti mai rai si mai ticăloși decat prietenii vostri din USL, atatia oameni din mediul privat, mediu care se presupune că este baza voastră de votanti, au de suferit pentru că stau acasă, laolaltă cu jumate din planetă, si voi vreti să prelungiti la nesfârșit lockdown-ul crezând că operațiunea ” popa cu covidul” vă va aduce voturi.
   Sunteti niste nemernici care ati pus toata povara crizei financiare pe umerii mediului privat, in timp ce armata de consilieri(amante, pile, rubedenii), nu ma refer la cei din linia 1, primeste intregi salariile babane si nemeritate.
   Iar pensionarii speciali ca Nelu Israelul sau seful politiei din Caracal din cazul Alexandra rontaie in continuare pensii babane, neimpozitate, pe măsura valorii lor deosebite, inca se la 50 de ani.
   Asa că, scuteste-ma de punctajul penelist de kkt. Aduce mintenas pesedimea furacioasa iar la putere.

  • Ha ha ce amuzant!
   Mama Omida vezi tu sunt multi romani care nu dau 2 bani pe partide ci voteaza oameni!
   Ai tras loz gresit, nu votez Pnl, Psd, etc pentru ca sanctionez atunci cand este cazul.
   Nu stau sa latru lingand partide, prefer sa citesc o carte buna!

  • Ha, ha, ha, ai dat-o pe „”‘telectualul” si pe „apoliticul”, ce sa-ti povestesc….sigur, sigur, rafinati oameni prin Romanika asta…..

 27. Se pare ca noi am stat in casa pana acum degeaba. Si o sa mai tot stam mai mult decat este nevoie, ca asa vrea PNL si BOR sa ignore starea de fapt.

 28. Vinovații principali în această aventură inconștientă a răspândirii bolii pe bază de voluntari și contact din casă în casă este BOR și patriarhul Daniel. Nu trebuie demisii politice, ci arestarea lui Daniel pentru zădărnicirea combaterii bolii, conform noului cod penal. Ar fi mai multă pace în țară.

 29. Mama mia. ce harababură. S-a umplut lumea de deștepți, de nu mai au loc proștii de ei.
  În mod sigur, va fi mai rău, cu asemenea specimene printre noi. Mă refer la majoritatea postacilor de ai sus.

 30. Aşa băieți, dați COVIDul din mână în mână la toată lumea, ca să se ajungă. Duceți-l la toți că noi stăm bine si era nevoie de o distrugere totală a economiei si a forței de muncă. Bă ce inconștiență la oamenii ăstia! Ce minte aveți! Adică nu vă ajunge ca au fost exterminați bătrânii din spitale si aziluri, acum îi luați la rând si pe ăia care stau cuminți in case? Înseamnă că până la urmă ăsta a fost scopul acestui COVID. Să scăpați de bătrân. Vă duceți după ei oriunde s-ar afla. Împărțiți COVID la popor că se ajunge pentru toți! E gratis, nu vă înghesuiți! BOR va fi responsabil de ce va urma! Si nu numai biserica. Trebuia ca cei din guvern să -si vadă de treburile lor si să lase oamenii in pace pentru că purtatul virusului cu bună stiință din casă în casă e grav! În primul rând cât de mult a fost respectată igiena la prepararea „Paştilor”? Au fost testați cei care le-au pregatit? Au fost testați cei care le distribuie? Ce plan diabolic!

 31. Uite, Hidraulic, un băiat inteligent! Stie cum stă treaba!

 32. Deci la ministerul de interne, capul decizional este un labil psihic. Alooo, Orbane, Pnl…cineva se sesizeaza?

 33. Intrebare: Romania e Stat laic, Marcele ce treaba aveai tu sa te bagi in treburile Bisericii, suntem singura tara din UE unde vedem asemenea Circ!
  In Italia, Biserica catolica si-a vazut de-ale ei, in liniste si pace, cu DEMNITATE, fix cum ne indeamna Doamne Doamne in schimb in Romania daca nu iese circ nu se poate face nici Sfintele Pasti….
  Cu un tupeu marca politrucilor dambovieni, individul asta in loc sa-si anunte DEMN demisia dupa ce a aruncat Romania intr-un scandal rusinos, a anuntat senin nevoie mare ca s-a sucit intr-o ZI, „Având în vedere estimările RECENTEale specialiștilor despre extinderea pandemiei în următoarele 2 săptămâni, acordul din 14 aprilie se modifică:”
  Care „estimari recente”, ametitule analafbet?!
  „Recente” dupa 1 zi, ca NIMIC nu s-a schimbat, habarnsitule!
  Tiganie balcanica, pana si Sarbatoarea Sfanta de Paste ati dus-o in scandal dambovitean…. rusine…
  PNL se scufunda zi de zi, pe model PSD…

  • Ma repet dar… cum ziceam:
   Daca ai auzit declaratia lui Vela de alaltaieri, ca ce pregateste PSD…

   Lui Vela i-a fost frica ca daca nu o face el o face PSD si a vrut sa ia puncte chiar de pe terenul adversarului. Practic, a vrut sa-i fure o buna parte din electoratul ce mai fidel (era sa zic „credincios”)
   Ce conteaza ca declanseaza un nou motor de transmitere a pandemiei!

   Este Olimpiada de religie. Cel mai habotnic castiga … viata de apoi.
   „Apoi” sunt alegerile.

  • Da, un fel de „Veniti de luati COVID 19”!!!

  • Mai degraba un fel de leapsa „blind” pe covid-19

 34. Grecii pot sa tina bisericile și cimitirele închise, plus sa interzică circulația rutieră in timpul Paștelui, dar la noi nu s-a putut pentru că îi avem pe Vela și pe Lucovid Orban. Grecii au scăpat de vârf, în mai incep sa redeschida economia, pe 27 aprilie le expira starea de urgența, noi însă de-abia atunci ne vom face planuri in funcție de ce se va întâmpla zilele astea.
  Va dați seama ce guvern slab și santajabil avem dacă s-a putut întâmpla tot circul asta?!
  Daca era USR+ la guvernare și luau decizii proaste, săreau toți la gâtul lor pe la tv, așa fiind pretini blatiști tac pentru că USL încă trăiește!

 35. Vitele incaltate care se imbulzesc la cozi in piete sunt exact aia care s-ar imbulzi si la luat prescura in cioc si la ascultat baliverne despre Inviatul, si alte netrebnicii debitate de o biserica complet perimata, care traieste printre noi, dar ca evolutie e cu sute de ani in urma.

 36. Vitele incaltate care se imbulzesc la cozi in piete sunt exact aia care s-ar imbulzi si la luat prescura in cioc si la ascultat baliverne despre Inviatul, si alte netrebnicii debitate de o biserica complet perimata, care traieste printre noi, dar ca evolutie e cu sute de ani in urma.

  • Știi care este partea proastă?
   Nici 10% din cei care merg la biserică, nu cred și nu respectă „cuvantul domnului”.
   Un circ fără rost.

  • Circul ala fara rost te-a ajutat pe tine sa poti scrie astazi si sa emiti ineptii. Trebuia sa ramana toti turma inculta caci degeaba au invatat sa citeasca si sa scrie!
   Citeste frate istoria sa vezi cui datorezi ceea ce esti astazi!

  • @roman, vrei să mă scutești?

 37. Un test de conformism si stereotipuri, traditia si ritualurile sunt alcatuite din stereotipuri. Mai demult au fost niste experimente populiste : referendumul pt 300 de parlamentari, mitingul pesedistilor, referendumul pt familie.Prin astfel de evenimente politicienii si afla pe cati sustinatori pot conta , care este nivelul lor de emancipare si cat de bine functioneaza propaganda.

  • Nivelul politicienilor e fix cat nivelul votantilor carora li se adreseaza si la care tin asemenea apucaturi demne de vremurile din secolele trecute, NU de la Anul 2020 intr-o Europa moderna…
   Cat timp o populatie saraca, needucata si neinformata, tinuta in minciuni si manipulari va „inghiti” asemenea apucaturi de-ale politicienilor, ei asa vor face, daca pana azi am fi crezut ca doar PSDeii se dedau la asa ceva, ei uite ca PNLeii nu se dau nici ei in laturi…aceeasi clasa politica de 30 de Ani, politicieni FARA Educatie, ajunsi in fruntea Institutiilor publice EXCLUSIV din linguseala si pupat talpile sefilor de partid…cu cateva exceptii, putine…

 38. Ce spitale avem, vită?

 39. Platiti facturie la timp la enel si veti avea lumina!
  Restul sunt povesti!

 40. Totusi e bine , poate la urma.urmei cativa votanți pnl isi sau poate dau seama ca galbenul e la fel ca roșu în ro. Dar se dau putin mai cizelati, idioti mai cizelati.

 41. Tocmai am facut un scroll-down rapid prin toate comentariile. Intr-adevar, vai de mama prostilor, e mereu cu burta la gura. Dar demonstratia cu viteza luminii, wow…! 🙂
  Si ce cacofonie, cat aflat in treaba fara sa intelegi sau macar sa simti ceva real de pe lumea asta !… Si cata „dedicare” falsa !… Si cate idei de peluza, de canapea, wow, da’ cate idei !… Si continua de azi-noapte, sau ?!.. Aproape infricosator, brrr!

 42. Cine garanteaza ca hoardele de voluntari cu scuza ca impart lumina vor umbla peste tot in noaptea Invierii sunt sanatosi,ca nu sufera si de alte maladii infective? Întrebați popii ortodocși din Italia si Spania daca acolo pot face mendrele BOR. Ca vor trimite voluntari pe la casele romanilor. Sa hotarat ca e totul inchis,asa ramane. Si mai terminati cu aceasta denumire”ordonanta militara” . In alte state se chiama „decret guvernamental „.

 43. Poliţiştii cer DEMISIA Ministrului Vela. „Aţi încercat în plină criză pandemică o lovitură personală de imagine”.
  Poliţiştii cer deminisia ministrului Marcel Vela, pe care îl acuză de o serie de abuzuri de când ocupă şefia Ministerului Afacerilor Interne.
  Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Constanţa a lansat o scrisoare deschisă ministrului Marcel Vela în care-i solicită demisia de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
  Iată mesajul SNPPC Constanţa:
  „Ieri, sperăm cu toţii că pentru ultima oară, v-ati descalificat din nou din postura de ministru al afacerilor interne. Aţi aruncat Poliţia Româna, Poliţia de Frontieră Româna si Jandarmeria Româna intr-o mizerie si mocirlă specifică politicului cu acel Acord incheiat cu BOR.
  Nici nu mai conteaza daca aţi mai făcut-o cu sau fără ştiinţa prim-ministrului , a Preşedintelui, a altcuiva.
  Adevărul este că v-aţi comportat ca un vataf, ca un stăpân de plantaţie sud-americană, premergător războiului de secesiune. Aţi incercat in plină criza pandemica inca o lovitura personala de imagine, neţinand cont de măsurile pe care tot dumneavoastra le-aţi instituit. Nu este prima si probabil nici ultima dată când veţi face aşa ceva.
  Dumneavoastră vă şade bine cu încălcarea legii, vedem doar cum menţineţi in continuare inechităţile din sistemul de salarizare al poliţistilor deşi există zeci de decizii definitive si executorii ale instanţelor, precum si o decizie a I.C.C.J. care dă dreptate poliţistilor în ceea ce priveşte salarizarea la nivel maxim.
  Implicarea M.A.I. intr-un Acord numai cu o anumită religie/confesiune religioasă ( nici nu contează care) deschide o adevarată Cutie a Pandorei care, in nici un caz nu va duce la stoparea pandemiei.
  Motivarea ca 85% din populatie este creştin-ortodoxă nu face decât să spulbere mult vehiculatele concepte ca suntem toleranti si egali in fata legii.
  Aceasta implicare cere o reactie si consecinte.
  Implicarea noastră în acest scandal mediatico-politico-religios, care nu are nici o tangenta cu Legea 218/2002 R, cu Statutul Poliţistului, cu atributiile de serviciu, cu scopul si menirea lor, si nici cu fişa postului politiştilor, politiştilor de frontieră, jandarmilor. cere o reactie si consecinte.
  Folosirea politistilor, politistilor de frontiera, a jandarmilor in scop politic, NU are nici o legatura cu atributiile de serviciu, cu scopul si menirea lor si cere o reactie si consecinte. Domnule ministru Vela, pentru toate aceste gafe prin care aţi adus prejudicii grave de imagine in special Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei Romane si in general M.A.I., SNPPC B.T. I.P.J. CONSTANŢA va cere DEMISIA!”

 44. Ordonanța Militară nr. 3 (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
  (2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
  Acord MAI-BOR 3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.
  Deci,ordonanța militară,max. 3 persoane, acordul MAI-BOR,max 5 persoane.Amândouă enunțate de acelasi ministru.Adică de acelasi cretin.

 45. Unde sunt spitalele alea multe bai dementule? Ce spitale s-au construit, unde?
  Asta cu normele UE e cea mai noua ineptie pe care am auzit-o, o pregateste psd pt urmatoarele alegeri? De asta nu au facut nici un spital din cele promise?
  De incheiere, vita e mata ca te-a lins pe cap pana ti-a netezit si creierasul😔

 46. Ha, cata ura fata de atei la Tutea asta, exact cum l-a invatat Domnul „iubeste-ti aproapele”. Printre linii cred ca statea scris, daca e ateu, da-l in plm 🤣🤣🤣
  Cred ca si Dumnezeu prefera un agnostic sau ateu cu comportament bun decat un crestin plin de ura