G4Media.ro

Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Chișinău cu primarul Ion Ceban, despre al…

Foto: Facebook / Ion Ceban

Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Chișinău cu primarul Ion Ceban, despre al cărui partid Departamentul de Stat al SUA a arătat că ar fi finanțat de Moscova

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a întâlnit dumincă la Chișinău cu primarul orașului, Ion Ceban, potrivit unei postări pe Facebook a acesuia. Alături de Ciolacu a mai participat la întâlnire Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării.

”Am discutat despre problemele actuale cu care ne confruntăm, dar și despre proiectele pe care le desfășurăm în Chișinău împreună cu România. Am primit asigurări că în continuare Chișinăul și locuitorii vor fi susținuți și vom realiza proiecte în comun. Am mulțumit pentru suport și pentru colaborarea frumoasă pe care o avem”, a scris Ceban pe Facebook.

Reamintim că Primăria Chișinău, condusă de Ceban, a primit un sprijin substanțial de la Consiliul Județean Buzău, condus de un apropiat al lui Ciolacu. CJ Buzău, condus de Petre Emanoil Neagu (PSD), a adoptat în ședința în luna mai 2022 două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău, potrivit deciziilor publicate pe site-ul consiliului. Astfel, Consiliul Județean Buzău va plăti Primăriei Chișinău 350.000 pentru amenajarea Parcului Catedralei și alte 50.000 de euro pentru reparația unui pasaj pietonal subteran de pe Bulevardul Dacia, potrivit hotărârii oficiale.

În plus, Consiliul Județean Buzău a mai alocat 400.000 lei pentru organizarea și desfășurarea în comun, în perioada 2-5 iunie 2022 a ediției a IV-a a Festivalului „Buzău Fest” și ediției a II-a a evenimentului „Zilele Chișinăului”, după cum arată o altă hotărâre adoptată de CJ Buzău.

Partidul lansat de edilul capitalei Ion Ceban, „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), ar fi finanțat din surse de la Moscova, potrivit documentului privind sancțiunile aplicate de SUA pentru 21 de persoane și entități din Republica Moldova.

Potrivit documentului citat, Departamentul de Stat al SUA susține că Iuri Gudilin, unul dintre persoanele supuse sancțiunilor, a facilitat, în 2020, plăți cu criptomonede, cel mai probabil pentru a finanța operațiuni de influențare a alegerilor. În 2021, acesta, alături de alte persoane, ar fi contribuit la elaborarea unor materiale video de propagandă pentru a influența electoratul moldovean la alegerile parlamentare.

Eforturile lui Gudilin și a asociaților săi au eșuat, însă Departamentul de Stat al SUA susține că acum acesta, cât și echipa sa, oferă susținere unei noi mișcări politice – MAN, condusă de fostul socialist, primarul capitalei Ion Ceban. „Aceste acțiuni sunt strict racordate cu cerințele Moscovei, care dorește subminarea guvernului de la Chișinău, susțin autoritățile SUA”, se arată în document.

La scurt timp, Ion Ceban a susținut că informațiile sunt false.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. S-au intalnit oamenii Moscovei: pesedistii si Ceban.
  Acum e clar de ce sustinea Dancu ideile Moscovei, ca Ucraina trebuie sa cedeze teritoriile pe care le vor rusii?
  Iar Ciolacu inca nu se stie inca e doar tr@dator sau e si pr.st sa recunoasca asta facand poze cu rusofilii declarati.

 2. Suntem în grafic

 3. Portret cu celaveci.

  • Daaaaaaa ! Portret celaveki, ca…caricatură !
   Fiecare în parte și toți la un loc, arată că în vechile fotografii din timpul colectivizării. Activiștii comuniști, băgați în haine în care nu știau să stea !
   Priviți la dâncu ! Își zice : prof universitar, strateg psd, ideolog, fost-fost ministru, „plinbat”, măcar pân’ la Bruxelles !
   Un nuntaș țăran ar arăta mai firesc !
   N-are cum să nu sară-n ochi tușele groase, de caricatură, a personajelor !
   Pedinafara lor stânjenitoare, ne arată pedinlăuntrul necioplit !
   Mi-e rușine de grobianismul lor !
   Ș-atâția…la un loc !

 4. Am lins pantofii lui Brejnev şi Gorbaciov, lingem pantofii lui Putin, ne ştergem cu România

  • iliescu nu a renuntat la valorile transatlantice de la 1979, de cand a fost zburat din ultima functie importanta din stat

   barladeanu a scris scrisoarea celor 6, cea livrata de marele „stalinist” Brucan chiar la Washington

   ai tai faceau naveta Bucuresti-Washington in 1988?

   ai vazut filmele cu Ion Iliescu la Michale Jackson sau la deschiderea primului Mec? „Sa aiba studentii unde sa lucreze”, spunea animalul, de parca Bujor-Sion sau Chelsea Clinton lucraula Mec in studentie.

 5. Este identic cu Ciolacu, un individ care nu muncit o zi. Doar gargara.

 6. psd este principalul vector de influenta rusesc si continuator al bolsevismului

  • 🤗🌹👏🌹👏🌼👏🌹👏🌹👏🌹👏🤗

 7. Ce fete de pr0$ti. Unu mai ceva decat celalalt. Traiasca Republica Ruseasca Rhumenia!

 8. Se complac,aceasi ideologie.